RESPECT AURELIA ION şi ADRIAN IOVAN: „Lacrimi îngheţate” VIDEO

AURELIA ION şi ADRIAN IOVAN au murit. O melodie a fost lansată în memoria studentei Aurelia Ion și a pilotului Adrian Iovan care și-au pierdut viețile în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni.

24 ian. 2014, 10:50
RESPECT AURELIA ION şi ADRIAN IOVAN: „Lacrimi îngheţate” VIDEO

AURELIA ION şi ADRIAN IOVAN au murit. Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, în judeţul Cluj.

 

În urma accidentului, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Mărturii cutremurătoare de la locul tragediei din Apuseni: Studenta avea lacrimile îngheţate pe faţă VIDEO

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată. Zeci de mii de mesaje 

Declaraţii emoţionante ale martorilor tragediei aviatice din Munţii Apuseni. Localnicii au povestit că au găsit victimele cu lacrimile îngheţate pe faţă. Bărbatul care a găsit-o pe studenta de 23 de ani fără suflare s-a întors în locul unde avionul a aterizat forţat. El a pus acolo o cruce pentru tânără, dar şi pentru pilotul Adrian Iovan.

Când am ajuns în zona unde s-a prăbuşit avionul, noi am strigat şi ei au strigat la rândul lor. Aşa am reuşit să dăm de ei. Aveau o lanternă aprinsă. Aveam şi noi lanterne la noi şi aşa am reuşit să ajungem la ei. Acolo am găsit o domnişoară întinsă pe jos şi trei domni, în picioare. Am anunţat autorităţile să vină să ne ajute să îi luăm de acolo. Le-am spus şi unde este zona în care s-a prăbuşit avionul„, a povestit bărbatul care a găsit victimele accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

Despre studenta decedată, unul dintre salvatori a declarat că „fata era îngheţată cu totul. (…) Era îngheţată faţa, bobii la och, gura, mâinile, tot. Lacrimile erau îngheţate”.

VEZI ŞI: Accident AVION: primele IMAGINI după prăbuşirea avionului

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni, de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.