Restaurant chinezesc din Constanţa, închis de Protecţia Consumatorilor. Vezi ce au găsit inspectorii în urma unui control

Un restaurant chinezesc din municipiul Constanţa a fost închis temporar marţi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) şi amendat cu 18.000 de lei, după ce echipele de control au găsit produse fără etichetă în limba română, ţinute în condiţii improprii şi condiţii precare de igienă.

06 mart. 2018, 18:47
Restaurant chinezesc din Constanţa, închis de Protecţia Consumatorilor. Vezi ce au găsit inspectorii în urma unui control

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat că reprezentanţii instituţiei au făcut marţi după amiază un control la restaurantul Chinese Garden din municipiul Constanţa, descoperind mai multe nereguli.

„Am descoperit produse chinezeşti fără etichetă în limba română, deficienţe de depozitare. Foloseau nişte recipienţi total nepotriviţi cu alimentaţia publică, adică vase din plastic şi castroane din aluminiu. În plus era şi o mizerie de nedescris. Utilajele folosite trebuie să fie curate şi să nu pericliteze sănătatea consumatorului. Nu putem spăla vase şi legume în aceeaşi chiuvetă, e de bun simţ acest lucru”, a declarat Horia Constantinescu pentru News.ro.

În urma controlului, comisarii au retras de la consum 45 de kilograme de materii prime.

De asemenea, restaurantul chinezesc a fost închis temporar până la remedierea deficienţelor, fiind amendat cu 18.000 de lei.