Restaurant construit ilegal în Parcul Herăstrău, demolat de Primăria Capitalei VIDEO

O construcţie ilegală din Parcul Herăstrău este demolată, luni, de reprezentanţii Primăriei Capitalei.

10 mart. 2014, 10:44
Restaurant construit ilegal în Parcul Herăstrău, demolat de Primăria Capitalei VIDEO

Reprezentanţii Direcției Generale de Poliție Locală și Control din cadrul Primăriei Municipiului București au început luni demolarea unei noi construcții ilegale edificată pe domeniul public, în Parcul Herăstrău.

A existat o autorizaţie pentru construcţie cu caracter provizoriu în cursul anilor ’90, dar îşi pierde efectul odată ce au fost modificate toate construcţiile, respectiv nimic din ceea ce este pe teren nu mai apare conform fostei autorizaţii„, a declarat Stanislav Mihai, şef Serviciu Desfiinţări Construcţii Ilegale, Primăria Capitalei.

Construcția aparține societății comerciale CAPIVOX ALEXIM S.R.L. care a executat fărムautorizație de construire, pe terenul aparţinând domeniului public, construcții în suprafaţムtotalムde 380 mp, respectiv: restaurant în suprafaţムde aproximativ 240 mp; terasă de aproximativ 120 de mp și un chioșc de 20 mp. Proprietarul restaurantului susţine însă că demolarea construcţiei este un abuz şi că are documente pentru toată suprafaţa.

Există o autorizaţie de construire pentru executare de lucrări din 1991 care este valabilă până în prezent, inclusiv pentru extinderea construcţiei şi terasa de vară. Toate acţiunile primăriei au fost abuzive„, a precizat Ilie Popescu, avocatul proprietarului restaurantului.

Ύn ultimii 5 ani, în Capitală au fost desființate în baza dispozițiilor emise de Primarul General al Municipiului București și a sentinţelor judecăƒtoreşti irevocabile, 1457 construcții cu caracter provizoriu sau definitiv, edificate pe domeniul public sau privat al statului, fărムautorizație de construire, din care în anul 2013, 424 construcții.

CITEŞTE ŞI Garda de Mediu: ALPAB, amendată pentru toaletarea necorespunzătoare a copacilor din Parcul Herăstrău FOTO