Restaurante deschise şi după rata 6 dacă şi angajaţii, şi clienţii sunt vaccinaţi/au certificat verde

Premierul Florin Cîțu a declarat că restaurantele și cafenelele pot rămâne deschise indiferent de incidență, însă doar în anumite condiții. Decizia urmează să fie luată în curând.

29 sept. 2021, 15:36
Restaurante deschise şi după rata 6 dacă şi angajaţii, şi clienţii sunt vaccinaţi/au certificat verde

Restaurante deschise şi după rata 6  pentru vaccinaţi, după modelul restricţiilor de noapte, când cei fără certificat verde aveau nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere şi un motiv bine întemeiat pentru a ieşi din casă după ora 20.00.

Bucureştiul a depăşit incidenţa 6. Urmează carantina de weekend şi alte noi restricţii

„Am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU prin care să permitem activitățile economice de acest gen, în special în HORECA să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și pentru persoanle vaccinate, indiferent de rata de incidență. Nu trebuie să-i penalizăm pe cei vaccinați, e un principiu de la care nu vreau să mă dau la o parte”. Aceeași regulă va fi valabile și pentru alte activități, de genul evenimentele private, săli de sport.

Proiectul este în analiză şi ar putea fi adoptat în şedinţa de Guvern de vineri după ce va trece prin CNSU.

Şcoli deschise şi după rată 6 la mie. Anunţul premierului Florin Cîţu

Premierul Florin Cîțu i-a îi numește analfabeți funcțional pe românii care nu se vaccinează anticoronavirus. Campania de vaccinare bazată pe restricții pentru nevaccinați și amenințări din partea medicilor care spun că nu mai sunt locuri la ATI nu dă roade, așa că guvernul trece la jigniri.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 10.826 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.561 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 207 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.320 de pacienţi cu COVID-19. 310 copii cu COVID-19 sunt în spital, 20 dintre ei fiind la ATI.

În Bucureşti sunt 1.561 de cazuri noi de COVID-19, în Dolj – 512, Timiş – 494, Ilfov -485, Prahova – 452, Cluj – 378, Iaşi – 315. Judeţele Arad, Bacău, Braşov, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Suceava, Teleorman, Vaslui au între 200 şi 300 de cazuri. Judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila, Buău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu au între 100 şi 200 de cazuri, iar celalate judeţe au sub 100 de cazuri de COVID-19.