Restricţii de călătorie în Italia, de Sărbătorile de Iarnă. Oamenii nu au voie să meargă dintr-o regiune în alta sau la casele de vacanţă

Guvernul italian a decis să introducă limitări stricte la călătoriile de Crăciun şi Anul Nou, în încercarea de a ţine sub control răspândirea coronavirusului.

03 dec. 2020, 13:43
Restricţii de călătorie în Italia, de Sărbătorile de Iarnă. Oamenii nu au voie să meargă dintr-o regiune în alta sau la casele de vacanţă

Cabinetul premierului Giuseppe Conte a convenit asupra măsurilor la o întâlnire care a avut loc la primele ore ale dimineţii de joi. Mai exact, guvernul a decis să introducă restricţii de călătorie între regiuni începând cu 21 decembrie, după cum transmite AFP. De asemenea, cetăţenii nu vor putea să călătorească spre locuinţele lor de vacanţă de pe litoral sau de la munte. Interdicţia va fi valabilă până la 6 ianuarie.

Sunt posibile însă şi excepţii, pentru muncă, motive sanitare şi alte urgenţe. Cetăţenii vor putea totuşi călători pentru a se întoarce la locuinţa lor principală.

Regulile vor fi înăsprite încă o dată pentru Crăciun şi Anul Nou. Autorităţile îndeamnă populaţia să nu călătorească în zilele de 25 şi 26 decembrie şi 1 ianuarie, ci să rămână în oraşele şi comunităţile lor. Există însă şi excepţii de la aceste restricţii de călătorie, pentru deplasarea la locul de muncă sau pentru alte situaţii de urgenţă.

Citeşte şi Încă o ţară din UE le cere românilor test PCR la sosire. Anunţ oficial de la MAE

În prezent, în Italia există un lockdown parţial, cu trei tipuri de zone de risc. În zonele roşii, cetăţenii trebuie să rămână în casă, dacă este posibil. Până acum, totuşi, cetăţenii au avut permisiunea să călătorească liber în zonele cu cel mai scăzut nivel de risc (zonele galbene).

Potrivit ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, acest tip de clasificare pe culori ar urma de principiu să fie menţinut. Însă sunt aşteptate restricţii pentru Crăciun.


loading...