Restricții de circulație în București, în weekend. Ce zone să evite şoferii

Brigada Rutieră anunță restricții de trafic în Capitală, sâmbătă și duminică, pe Podul Pipera și Podul Basarab. Totodată, începând de sâmbătă și până în decembrie 2022, vor fi instituite restricții de circulație pe Centura Capitalei în zona lucrărilor la pasajul Olteniței - Popești Leordeni.

03 dec. 2021, 15:10
Restricții de circulație în București, în weekend. Ce zone să evite şoferii

Restricţii de circulaţie pe Centura Bucureşti în zona lucrărilor la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni.

 Sâmbătă, începând cu ora 10:00, se vor institui restricţii de circulaţie pe Centura Bucureşti în zona lucrărilor la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni, respectiv contractul de „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2, km 23+600 şi A1, km 55+520 – Lot 1: Amenajare nod rutier DN CB – DN 4 (Olteniţa) km 29+500 – km 33+190”.

Restricţiile vor fi instituite pentru perioada 02.12.2021 – 01.12.2022, potrivit CNAIR.

Autorităţile roagă conducătorii auto care doresc să tranziteze Centura Bucureştiului şi DN4 să circule cu atenţie sporită, având în vedere că traficul va fi deviat în totalitate, pe toate sensurile de mers, şi să urmărească şi să respecte cu atenţie semnalizarea rutieră din zona lucrărilor.

„Restricţiile de circulaţie se impun pe fondul lucrărilor care se desfăşoară pe şantier, respectiv asamblarea tablierului metalic. Până în prezent, au fost montate grinzile de beton pe 5 deschideri, aferente rampelor de urcare dinspre Berceni şi coborâre spre Glina.

Se lucrează, în continuare, la cofrarea, armarea şi turnarea riglelor peste pilele deja executate şi se continuă cofrarea, armarea şi turnarea radierelor şi elevaţiilor pilelor rampei de urcare-coborâre dinspre Bucureşti.

De asemenea, se avansează cu devierea utilităţilor şi realizarea canalizării pluviale aferente pasajului”, a mai transmis CNAIR.

Citeşte şi: „Pasajul Unirii și toată zona din Piața Unirii sunt în pericol de prăbușire”. Avertismentul lansat de Gabriela Firea!

De asemenea, Brigada Rutieră anunţă restricţii în trafic pe Podul Pipera şi pe Podul Basarab. În data de 04.12.2021, în intervalul orar 15.00-23.00, se vor realiza filmări dinamice pe Podul Pipera, segmentul de drum cuprins între Bd. Nicolae Caramfil și Orașul Voluntari, cu întoarcere sub pasajul de la linia de tren, fără închiderea circulației, prin limitarea traficului cu sprijinul poliției rutiere.

De asemenea, în noaptea de 04 spre 05.12.2021, în intervalul orar 22.00-03.00, se va restricționa circulația autovehiculelor pe Podul Basarab, pe sensul dinspre Calea Plevnei către Calea Griviței, pe durata realizării dublelor, cu sprijinul poliției rutiere.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele polițiştilor rutieri.