Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri judeţene din ţară. Vezi pe unde nu se circulă din cauza vremii

Situaţie dramatică în mai multe zone ale ţării după viscolul şi ninsorile din ultimele zile ore. Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri judeţene, anumite segmente fiind închise pentru şoferi.

20 ian. 2016, 09:11
Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri judeţene din ţară. Vezi pe unde nu se circulă din cauza vremii

Șapte drumuri județene din județul Galați au segmente blocate din cauza viscolului și a zăpezii spulberate, a anunțat miercuri printr-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al ISU Galați, maior Eugen Chiriță.

  • DJ 241 G pe sectorul de drum Tepu-Brăhășești
  • DJ 242 D pe sectorul de drum Băneasa—Suceveni
  • DJ 242 E pe sectorul de drum Roșcani-Oancea
  • DJ 251 J pe sectorul de drum Cotoroaia-Adam
  • DJ 253 pe sectorul de drum Cudalbi-Băleni-Viile
  • DJ 254 pe sectorul de drum Călmățui-Ivești
  • DJ 252 pe sectorul Movileni-Podoleni.

Pe drumul județean 251 B, sectorul de drum Blânzi — Cerțești — Corod, se circulă în condiții de iarnă pe un singur fir.

Circulația bacurilor peste Dunăre se desfășoară fără probleme.

ISU Galați mai informează că nu mai este izolată nicio localitate din județul Galați, drumarii reușind, în această dimineață, să deblocheze căile de acces rutier și către ultimul sat care era izolat, satul Roșcani din comuna Băneasa.

Pe două drumuri județene din Brăila se circulă cu restricții de tonaj, fiind interzisă circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, iar pe un alt drum județean se circulă pe un singur sens, în urma căderilor de zăpadă din ultimele zile, potrivit informațiilor furnizate marți de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

S-a impus restricție de 3,5 tone pe DJ 211 A pe sectorul Viziru-Bordei Verde și pe DJ 211 pe sectorul Bordei Verde-DN2B. Se circulă pe un singur sens pe DJ 203 R pe sectorul Ionești — Lișcoteanca, iar pe celelalte drumuri județene se circulă în condiții de iarnă. Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică, iar pe toate drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă.

Vezi: Imagini ca la Polul Nord. Blocuri de zăpadă, înalte de 3 metri în unele zone din Vaslui VIDEO

Restricțiile impuse de autorități pe două drumuri naționale din județ, Tulcea-Garvăn, respectiv Tulcea-Constanța, rămân în vigoare și miercuri, potrivit prefectului județului Tulcea, Marin Bădiță.

Astfel, pe drumul național Tulcea-Garvăn, au acces doar autovehiculele cu masa de până la 7,5 tone, iar pe DN Tulcea-Constanța sunt admise doar autovehiculele de până la 3,5 tone.

„Toate drumurile naționale sunt practicabile în condiții de iarnă”, a precizat pentru AGERPRES prefectul Bădiță.

În ceea ce privește situația drumurilor județene, reprezentantul Guvernului în teritoriu a menționat că se înregistrează probleme pe mai multe tronsoane, ca de exemplu Murighiol-Valea Nucarilor, Beștepe-Murighiol, Jurilovca.

„Utilajele de deszăpezire intervin pe toate drumurile județene și sperăm ca până la finele acestei zile să poată fi practicate pe ambele sensuri de mers. Deocamdată, ele sunt închise oficial circulației autovehiculelor”, a menționat prefectul județului Tulcea.

Vezi şi: Amenzi pentru administratorii de drum care nu au deszăpezit. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în ţară

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, dacă duminică, în prima zi de viscol și ninsori, în județul Tulcea autoritățile au intervenit în 69 de cazuri, în primele două zile ale săptămânii și miercuri dimineața numărul situațiilor de urgență a fost de peste 65.

„De luni dimineața până în prezent s-a intervenit pentru salvarea a 65 de persoane, nouă cazuri medicale constituind intervenții deosebite. De asemenea, elicopterul Unității Speciale de Aviație a avut solicitări din patru localități greu accesibile, Balabancea, Nicolae Bălcescu, Casimcea și Dăeni”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Angela Tulceanu.

Printre persoanele pentru care s-a intervenit s-au aflat și circa 35 de tulceni care aveau nevoie de dializă în Spitalul Județean de Urgență.