Restricţii de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona. Spania a trecut în zona roşie

Autorităţile spaniole au decis să reintroducă restricţiile de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona şi în mai multe oraşe, după ce numărul cazurilor de covid a crescut enorm. Deşi Spania a intrat în zona roşie, Ambasada de la Bucureşti transmite că ţara este încă o destinaţie sigură.

16 iul. 2021, 19:55
Restricţii de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona. Spania a trecut în zona roşie
Restricţii de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona. Spania a trecut în zona roşie

Restricţii de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona. Începând din acest weekend, autorităţile spaniole reintroduc restricţiile de circulaţie pe timp de noapte pentru cel puţin o săptămână în mai multe oraşe din Catalonia, inclusiv în Barcelona.

Restricţii de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona

Citeşte şi Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Spania, Portugalia şi Marea Britanie sunt în zona roşie, Grecia a intrat în zona galbenă

Potrivit autorităţilor din Catalonia, este interzisă circulaţia ”între orele (locale) 1.00 (2.00, ora României) şi 6.00 (7.00, ora României), până la 23 iulie, în oraşele cu peste 5.000 de locuitori, în care incidenţa este mai mare de 400 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile”.

Oraşele şi satele încoinjurate parţial sau în totalitate de municipalităţi care îndeplinesc aceste criterii sunt, de asemenea, afectate de această interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, precizează Tribunalul Superior al Justiţiei din Catalonia în hotărâre.

Varianta indiană a scăpat de sub control în Catalonia. Potrivit ultimelor date oficiale publicate joi, nivelul ratei incidenţei în ultimele 14 zile a crescut la 1.107 cazuri la 100.000 de locuitori.
Situaţia este deosebit de alarmantă în rândul persoanelor celor mai tinere, care nu au fost eligibile să se vaccineze până de curând.

Catalonia este cea mai afectată regiune de această ”explozie” a numărului îmbolnăvirilor, însă nicio regiune nu este cruţată, iar rata incidenţei în Spania a depăşit joi pragul de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile – cu o medie de 501 -, un nivel de cinci ori mai mare decât în urmă cu două săptămâni (92), ceea ce oferă o idee despre viteza cu care se propagă noul coronavirus.

În Spania, impactul acestui val de contagiune rămâne, pentru moment, limitat atât în ceea ce priveşte gradul ocupării spitalelor, care creşte ”înmod lent”, cât şi al mortalităţii, care nu creşte, din cauza progreselor din campania de vaccinare, a anunţat luni epidemiologul-şef de la Ministerul Sănătăţii, Fernando Simón.

Potrivit ultimelor date de la Ministerul spaniol al Sănătăţii, difuzate joi, 60,6% dintre cei aproximativ 47 de milioane de spanioli au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin anticovid, iar 48,4% au fost vaccinaţi complet împotriva covid-19.

Citeşte şi Condiţii de călătorie în Grecia, Spania, Turcia şi Italia. Ce reguli trebuie să respecţi

Ambasada de la Bucureşti: Spania rămâne o destinaţie sigură

Spania rămâne o destinaţie turistică „sigură”, şi pregătită „să ofere vizitatorului o experienţă plăcută în condiţii de siguranţă şi certitudine”, susține Ambasada țării la București. Reprezentanții misiunii diplomatice au transmis, vineri, că sporirea incidenţei cumulate de COVID-19 în această ţară în ultimele zile este o veste „negativă”, dar este necesar ca acest indicator să fie plasat în contextul situaţiei epidemiologice actuale, care este „pozitivă” la nivel global datorită progresului campaniei de vaccinare.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi, lista ţărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19, Spania, alături de Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia şi Malaysia intrând în zona roşie.