Restricții de trafic, în București, pentru noaptea de Înviere. Cum vor circula autobuzele, tramvaiele şi metroul

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat că, în zona Patriarhiei Române, se vor institui restricţii de circulaţie, sâmbătă seara, pentru Slujba de Înviere.

29 apr. 2021, 18:19
Restricții de trafic, în București, pentru noaptea de Înviere. Cum vor circula autobuzele, tramvaiele şi metroul

Restricții de trafic, în București, pentru noaptea de Înviere. Poliția rutieră va institui mai multe restricții de circulație în zona Patriarhiei Române, în noaptea de Înviere. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă de Brigada Rutieră a Municipiului București. Astfel, se vor institui restricţii de circulaţie, sâmbătă seara, în zona Patriarhiei Române pentru Slujba de Înviere.

Restricții de trafic, în București, pentru noaptea de Înviere

Concret, începând cu orele 21:00 și până la 3:30, sâmbătă seara, accesul pietonal dinspre str. 11 Iunie spre Patriarhie va fi restricţionat. Credincioșii ortodocși care doresc să participe la Slujba de Înviere vor avea acces doar dinspre bd. Unirii. Începând cu ora 23:00 se va realiza accesul în piaţeta Catedralei Patriarhale doar credincioşilor care doresc să participe la Slujba de Înviere. În acest perimetru vor avea voie maxim 500 de persoane care vor participa la slujba religioasă.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului. Polițiștii le recomandă șoferilor să nu oprească ori să staţioneze în alte locuri decât în cele special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului.

Paşte 2021. Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară. Reguli pentru slujba de Înviere

Autoritățile au decis că în noaptea de Înviere se va putea circula fără restricții până la ora 5 dimineața. Credincioșii vor putea merge la slujba de Înviere, dar vor trebui să respecte celelalte regelemntări impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Pentru a veni în sprijinul bucureștenilor care vor să participe la slujbele de Înviere și care, din varii motive, doresc să ajungă la o biserică ceva mai departe decât cea din apropierea locuinței, STB și Metrorex au pregătit programe speciale ale transportului în comun.

Orar special de la STB

Astfel, STB anunță că între 30 aprilie și 3 mai 2021, programul tuturor liniilor de autobuz, tramvai sau troleibuz din București va fi specific unei zile de duminică. Pentru noaptea de Înviere, STB a pregătit și un orar special, bazat însă pe cursele deja cunoscute pe timp de noapte. Astfel, autobuzele de pe liniile ”N”, liniile de noapte, vor avea program normal în timpul nopții. În sprijinul lor va veni și linia expres 783, dar și liniile de tramvai 1 și 10. Și acestea vor avea program normal. Pe lângă acestea, STB va scoate pe traseu și tramvaiele de pe linia 41. Acestea se vor succeda la intervale de 35 de minute.

Metroul va circula până la ora 5

Conform informațiilor oferite de Metrorex, metroul va circula pe tot parcursul nopții, între orele 23:00 și 05:00, după un program special. În noaptea dintre 1 și 2 mai 2021, metrourile vor deservi călătorii la un interval de 10 minute între orele 23:00 și 01:00. Ulterior, între 01:00 și 05:00, metrourile vor circula în continuare, însă la un interval de 20 de minute. De asemenea, pe durata intervalului 30 aprilie – 3 mai 2021, trenurile Metrorex vor circula având în vedere graficele pentru zile de weekend și sărbători legale.


loading...