Restricții de trafic pe mai multe drumuri din cauza ninsorilor și a vântului. Zeci de copaci doborâți în Capitală. Căderi de pietre pe Valea Oltului

Ninge abundent de ore bune în mai multe zone din țară. Pe mai multe drumuri s-au instituit restricții de tonaj, pe alte traficul rutier se desfășoară alternativ. Vântul care suflă cu putere a provocat însemnate pagube materiale. Multe localități au rămas fără curent.

04 apr. 2023, 11:44
Restricții de trafic pe mai multe drumuri din cauza ninsorilor și a vântului. Zeci de copaci doborâți în Capitală. Căderi de pietre pe Valea Oltului

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sunt semnalate ninsori abundente, astfel că traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un sens, pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, județul Brașov.

Ninge abundent și s-a impus restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pentru DN 13A, între loc. Miercurea Ciuc și Căpâlnița, jud. Harghita și pentru DN 15, între loc. Tulgheș și Toplița, jud. Harghita.

Citește și: Anunţ de ultima oră de la ANM: când scăpăm de frig şi ploi. Cât mai ţine valul de aer polar care a pus stăpânire pe România

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe DN7, tronsonul kilometric 216 (Călinești) – 229 (Câineni), județul Vâlcea, sunt semnalate căderi de pietre de pe versanți, nefiind înregistrate persoane rănite, ci doar pagube materiale. Traficul rutier se desfășoară îngreunat. Acționează echipaje CNAIR pentru curățarea carosabilului.

Citește și: TIR-uri blocate în nămeți între Braşov şi Predeal. Şoferii reclamă că drumurile nu au fost curăţate, deşi a nins toată noaptea

Angajații DRDP Craiova intervin pentru deszăpezirea drumurilor DN 7A și DN 67C unde se înregistrează căderi de zăpadă.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Mangalia și Midia.

 

Copac doborâți de vânt și mașini avariate în București

Vântul puternic din ultimele ore au provocat pagube semnificative în București. Pompierii bucureşteni au intervenit, marţi, la 61 de evenimente cauzate de vremea rea. Un număr de 32 de autoturisme au fost avariate de căderea unor elemente desprinse de vântul puternic.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, până la ora 10,00 ISUBIF a gestionat 61 de intervenţii (54 în Bucureşti şi şapte în Ilfov) pentru îndepărtarea a 41 de copaci, 12 elemente de construcţie, şase stâlpi, un cablu de electricitate şi un semafor”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Nu au fost înregistrate victime.

În continuare, pompierii intervin pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil.