Restricţii într-o localitate fără niciun caz de Covid-19. DSP Dâmboviţa a raportat greşit cifrele

Prefectura județului Dâmbovița susține că Direcția de Sănătate Publică ar fi furnizat date eronate autorităților din județ cu privire la numărul de cazuri de Covid-19 existente în două localități, Vârfuri și Vișinești.

27 oct. 2020, 11:21
Restricţii într-o localitate fără niciun caz de Covid-19. DSP Dâmboviţa a raportat greşit cifrele

Într-un comunicat de presă transmis marți, Prefectura arată că pe 26 octombrie DSP Dâmbovița ar fi încurcat cifrele din două localități, astfel că s-au dispus restricții într-o comună în care nu exista niciun caz de Covid-19, precum obligativitatea purtării măștii în spațiile publice. Satul cu incidență mare de infectări ar fi fost, de fapt, Vișinești, spun autoritățile locale, nu Vârfuri.

În baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o decizie prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori, astfel că au fost impuse mai multe măsuri, inclusisv purtarea măștii și în spațiile deschise, notează Mediafax.

 

Potrivit Prefecturii Dâmbovița, până în acest moment DSP nu a venit cu explicație care să justifice eroarea.

„Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19”, se arată în comunicat.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va revoca măsurile introduse în localitatea Vârfuri
„Atât Instituția Prefectului – județul Dâmbovița, cât și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile”, a mai transmis Prefectura.

Reprezentanții instituției mai spun că marți Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va revoca decizia prin care au fost introduse restricții în localitatea Vârfuri.


loading...