Restricţii la slujba de Crăciun în biserică. Reguli noi pentru credincioşi

Creştinii din întreaga lumea sărbătoresc astăzi Naşterea Domnului. În prima zi de Crăciun, în biserici se oficiază Sfânta Liturghie. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, la slujba de la Catedrala Patriarhală au acces mult mai puţini credincioşi decât în anii trecuţi.

25 dec. 2021, 09:02
Restricţii la slujba de Crăciun în biserică. Reguli noi pentru credincioşi

Restricţii la slujba de Crăciun în biserică din cauza pandemiei de coronavirus. Patriarhia Română a anunţat că, pentru a fi respectate normele sanitare în vigoare, accesul în interiorul Catedralei Patriarhale va fi restricţionat la un număr maxim de 70 persoane.

„Pentru respectarea normelor sanitare recomandate de către autorităţi, accesul în interiorul Catedralei Patriarhale va fi restricţionat la un număr maximum de 70 persoane”, a anunţat, joi, Patriarhia Română.
În Catedrala Patriarhală din Bucureşti, slujbele de Crăciun şi Anul Nou vor fi oficiate conform următorului program liturgic:

Sâmbătă, 25 Decembrie 2021, Praznicul Naşterii Domnului
Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale”, a anunţat Patriarhia Română.

Citeşte şi: Crăciun 2021. Al doilea an în pandemie. Tradiţiile şi obiceiurile populare, din ce în ce mai puţin respectate. Ce să nu faci în această zi

Restricţii la slujba de Anul nou în biserică

De asemenea, Patriarhia a anunţat programul slujbelor de Crăciun şi Anul Nou.

„Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou
Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată Slujba Vecerniei;
Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată Slujba trecerii dintre ani de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Citeşte şi: Crăciun 2021. Ce este interzis să faci în această zi sfântă! Mare atenţie, vei avea parte numai de probleme

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou
Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale”, a mai transmis Patriarhia.