RESTRICŢII la Timişoara. Rata de incidenţă a depăşit 2,20 la mia de locuitori. Ce reguli trebuie să respecte cetăţenii

Timişoara va intra pe anexa 4 privind unele restricţii anti-pandemice, ca urmare a creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus, care a depăşit indicele de 2,20 la mia de locuitori.

15 sept. 2021, 18:05
RESTRICŢII la Timişoara. Rata de incidenţă a depăşit 2,20 la mia de locuitori. Ce reguli trebuie să respecte cetăţenii

RESTRICŢII la Timişoara. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş în acest sens. Astfel,  competiţiile sportive îşi pot desfăşura activitatea în spaţii deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane.

RESTRICŢII la Timişoara. Rata de incidenţă a depăşit 2,20 la mia de locuitori

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale vor fi permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate cu schemă completă, persoanele care deţin test negativ sau persoanele care se află între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterior trecerii prin boală. Dacă incidenţa de infectare cu SARS-CoV-2 va atinge şi depăşi 3 la mia de locuitori, aceste activităţi vor fi interzise.

De asemenea, la nunţi, botezuri, mese festive este permisă participarea a maximum 150 de persoane în spaţii deschise sau maximum 100 de persoane în spaţii închise. Se permite un număr maxim la 300 de persoane în interior şi până la capacitate maximă în exterior doar pentru persoanele vaccinate cu schemă completă, persoanele care deţin test negativ sau persoanele care se află între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterior trecerii prin boală. La depăşirea unei incidenţe de 3 la mia de locuitori, aceste activităţi vor fi interzise.

Citeşte şi: Finlanda condiţionează ridicarea restricţiilor de vaccinarea populaţiei. Va renunţa la ele abia când persoanele de peste 12 ani vor fi imunizate în proporţie de 80%
Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depăşirea unei incidenţe de 3 la mie, aceste activităţi vor fi interzise.

Acelaşi tip de restricţii au fost decise şi pentru unităţile administrative-teritoriale Giera, Bara, Moraviţa şi Sacoşu Turcesc, care au rate de infectare între 2 şi 3 la mia de locuitori.

În decursul lunii martie 2021, Timișoara s-a aflat în carantină pentru 24 de zile, din cauza numărului mare de infectări.

Citeşte şi: Noi restricții lângă Capitală. Mai multe localități din Ilfov au depășit incidența de 2 la mia de locuitori. Ce reguli se vor impune
 


loading...