Restricţii şocante în Anglia, împotriva răspândirii Covid. Cuplurile care nu locuiesc împreună nu mai au voie să facă sex

Rezidenţilor din Anglia li se interzice să întrețină relații sexuale ocazionale cu cineva dintr-o altă gospodărie dacă trăiesc într-o zonă cu blocaj de coronavirus de nivel 2 sau 3, după cum anunţă guvernul britanic.

16 oct. 2020, 17:37
Restricţii şocante în Anglia, împotriva răspândirii Covid. Cuplurile care nu locuiesc împreună nu mai au voie să facă sex

Cuplurile de îndrăgostiţi se vor putea întâlni în aer liber în lockdown-ul de nivel doi, dar autorităţile se aşteaptă să fie respectate regulile de distanţare socială, respectiv să se abţină de la atingerea feţei sau mâinilor şi chiar să se păstreze un anumit spaţiu între cele două corpuri. De asemenea, trebuie respectată „regula de şase”, în sensul că nu au voie pe stradă grupuri mai mari de şase persoane.

Întrebat dacă cuplurile care locuiesc separat în zonele de nivel doi se pot vedea în interior, purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a spus: „Regulile privind amestecul gospodăriilor în nivelul doi cred că au stabilit că ar trebui să te amesteci doar cu propria gospodărie. Asta se aplică în mod evident cuplurilor care locuiesc separat„.

Citeşte şi OMS a făcut un anunţ care ne dă fiori: „Covid-19 a devenit a cincea cauză de deces în Europa”

Întrebat în mod explicit de ce nu există o scutire de „relație stabilită” încorporată în sistemul de niveluri, purtătorul de cuvânt a spus: „Deoarece scopul măsurilor pe care le-am pus în aplicare este de a rupe lanțul de transmisie între gospodării, iar avizul științific spune că există o transmisie mai mare a virusului în interior”.

Persoanelor din zonele de nivel doi nu li se permite să se întâlnească social cu prietenii și familia în interior, cu excepția cazului în care locuiesc împreună sau fac parte dintr-o bulă de sprijin. 

Restricțiile sunt chiar mai stricte în nivelurile trei. Oamenii nu au voie să socializeze cu nimeni cu care nu locuiesc sau se află într-un balon de sprijin, în orice cadru interior sau în orice grădină privată.