Reţea de hoţi români şi albanezi, anihilată de Poliţia franceză. Câte zeci de furturi au la activ

O reţea "foarte organizată" de hoţi români şi albanezi, acuzată de 130 de furturi în casele din Franţa, a fost destructurată de poliţie în regiunea pariziană, potrivit Mediafax. În urma anchetei, 11 persoane au fost aduse în faţa justiţiei.

18 ian. 2014, 09:37
Reţea de hoţi români şi albanezi, anihilată de Poliţia franceză. Câte zeci de furturi au la activ

Peste 400 de bijuterii, precum inele, brăţări, cercei, a căror valoare a fost estimată la 100.000 de euro, au fost descoperite în urma unor percheziţii la domiciliile membrilor acestei reţele, a declarat pentru AFP directorul departamentului pentru securitate publică din Seine-et-Marne (în apropierea Parisului), Chantal Baccanini.

„Ei se specializau în furtul banilor şi bijuteriilor”, care erau revândute, deseori cu ajutorul femeilor care făceau parte din această reţea, a adăugat Baccanini. Uneori, suspecţii furau telefoane sau tablete, pe care le expediau în Albania.

Peste 130 de furturi în regiunea pariziană au fost imputate acestei reţele, a afirmat şeful Serviciului de Siguranţă Departamentală însărcinat cu ancheta, Eric Slangen.

Hoţii, majoritatea albanezi şi câţiva români, mergeau să fure în fiecare seară, în echipe de câte trei persoane. Ei găseau locuinţe unde stăpânii absentau şi intrau pe geam. Hoţii acţionau, de obicei, iarna „după ce se înnopta, în jurul orei 21.00”, a afirmat el.

Sediul lor se afla în două baruri albaneze, în Seine-Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului, a adăugat Slangen. Bijuteriile erau uneori îngropate în pământ, la o adâncime de 80 de centimentri, de câteva ori pe lună.

În urmă cu câteva zile, au fost arestaţi şase suspecţi de furt, ulterior au fost interpelaţi şi alţi membri ai grupării.

Reţeaua era condusă de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 33 de ani, care atrăgeau tineri din Albania, îî impuneau să fure în Franţa, apoi îi trimiteau cu o parte din obiectele furate înapoi în ţara lor natală.

Aceşti trei bărbaţi, care au recunoscut infracţiunile comise, trăiau „foarte bine”, potrivit anchetatorilor, care au descoperit că suspecţii au efectuat tranferuri de bani spre Albania, în valoare de 90.000 de euro, în 2013.