Reţea de proxenetism destructurată în Călăraşi: Peste 330.000 euro din exploatarea a 10 fete

86 de persoane sunt duse joi la audieri, la DIICOT Călăraşi, într-un dosar de proxenetism. Gruparea a exploatat 10 fete în Germania şi Belgia, de pe urma cărora a obţinut peste 330.000 euro, potrivit unui comunicat DIICOT.

03 oct. 2019, 13:41
Reţea de proxenetism destructurată în Călăraşi: Peste 330.000 euro din exploatarea a 10 fete

Procurorii şi poliţiştii au făcut joi opt percheziţii domiciliare pe raza județelor Călărași și Brăila, la locuințele a cinci suspecți, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în  săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Potrivit procurorilor, începând din 2016, pe raza județelor Călărași și Brăila a fost constituit un grup infracțional organizat care a recrutat mai multe tinere, pe care le-a obligat să se prostitueze în Germania și Belgia. Membrii grupului au reușit să exploateze 10 femei. Banii obţinuţi din prostituție au fost transferaţi în țară, o sumă de 333.742 euro.

La percheziții, procurorii au ridicat telefoane mobile, cartele telefonice, documente, acte de proprietate, sume de bani și bijuterii din aur.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 86 de persoane, mai arată DIICOT.