Reţeaua care furniza militanţi jihadişti spre Siria ar putea primi o pedeapsă de 18 ani de închisoare

Publicat: Luni, 07 Decembrie 2015 21:58 // Actualizat: Luni, 07 Decembrie 2015 21:58 // Sursa: romaniatv.net

Parchetul din Paris a cerut luni o pedeapsă de 18 ani de închisoare, dintre care două treimi cu executare, împotriva lui Salim Benghalem, unul din călăii Statului Islamic judecat în contumacie pentru rolul său într-o filieră care furniza militanți jihadiști spre Siria în 2013, transmite Reuters.

Procesul acestei rețele a început marți, 1 decembrie, într-un context tensionat după atentatele de la 15 noiembrie, care au făcut 130 de morți și în jur de 350 de răniți în capitala Franței, scrie Agerpres.

Făcând o paralelă cu Mohamed Merah, atacatorul care a ucis șapte persoane la Toulouse și Montauban în martie 2012, procurorul Arnaud Faugere l-a descris pe Salim Benghalem ca o 'amenințare' pentru Franța.

Ca și Mohamed Merah, Salim Benghalem provine dintre infractorii mărunți, s-a radicalizat în închisoare și a făcut mai multe stagii în străinătate în rândurile Al-Qaida înainte de a pleca la jihad în Siria.

Salim Benghalem, 35 de ani, este vizat de un mandat de arestare internațional și se află din septembrie 2014 pe lista 'combatanților teroriști străini' căutați de SUA.

El este suspectat de justiția franceză că a fost unul dintre gardienii unor jurnaliști francezi în Siria în 2014, împreună cu Mehdi Nemmouche, autorul atacului soldat cu patru morți în mai 2014 la Muzeul Evreiesc din Bruxelles.

Citeşte şi 

Conform declarațiilor soției sale, aflată în arest preventiv, Salim Benghalem luptă în Siria și ia parte la interogarea prizonierilor. El i-ar fi spus femeii că vrea să moară ca martir și nu are intenția să revină în Franța.

Procurorii au mai cerut pedepse cu închisoarea de la 6 la 10 ani împotriva altor șase membri prezumtivi ai rețelei, dintre care cinci au fost și ei în Siria, precum și interdicția definitivă de intrare în Franța pentru singurul străin, un marocan acuzat că a jucat rolul de 'interfață' între Franța și Siria.

Procurorul a distins mai multe niveluri de responsabilitate în interiorul grupului: combatanții rămași mult timp în zona de conflict și însărcinați cu integrarea noilor recruți — Salim Benghalem și Abdelmalek Tanem, 26 de ani—, un "facilitator" și alte patru persoane, care s-au aflat în Siria pe perioade între 10 zile și o lună.

'Plecarea în 2015 nu are, fără îndoială, aceeași semnificație. Dar plecarea în 2013 în Siria însemna deja integrarea într-un grup terorist. Din 2013, germenii a ceea ce va deveni Statul Islamic erau deja acolo', a explicat procurorul Arnaud Faugere.

Franța furnizează numeroși jihadiști Statului Islamic: 571 de cetățeni sau rezidenți francezi se află în Irak sau în Siria, 245 au revenit din aceste țări și 141 au murit în aceste zone de conflict, conform estimărilor oficiale.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
atentate călău jihadişti pedeapsă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 dec 08:21
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
Bani la domiciliu! Un program exceptional de castigat bani la domiciliu, acum la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! Faci bani la domiciliu si esti ajutat in activitate, pas cu pas! Numai cand te hotarasti cu seriozitate, cere informatii mai multe la adresa de email: [email protected]
07 dec 22:07
...Salim Benghalem, unul din călăii Statului Islamic judecat în contumacie pentru rolul său într-o filieră care Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.7800
RON
18 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H