Rețeta bunicii de negresă cu ciocolată. Ingredientul special care face desertul să fie cu adevărat delicios

Negresa e unul dintre cele mai căutate și adorate deserturi. Multora le amintește de perioada copilăriei și rețeta făcută de bunica.

13 ian. 2024, 11:00
Rețeta bunicii de negresă cu ciocolată. Ingredientul special care face desertul să fie cu adevărat delicios

Rețeta bunicii de negresă cu ciocolată. Negresa are o textură fină și aerată, e un desert pufos, dulce, care poate fi mâncat în tot felul de combinații. Poate fi făcută simplă sau cu nucă, cu stafide, cacao, alune, fulgi de cocos sau cu ciocolată, în funcție de preferințe.

Citește și Gogoși pufoase fără ouă și lapte. Sunt atât de bune încât nu te vei putea opri din mâncat

Rețeta bunicii de negresă cu ciocolată. Ingrediente necesare:

  • 200 g de ciocolată
  • 125 g de unt
  • 280 g de zahăr
  • o linguriță de extract de vanilie
  • două ouă
  • 100 g de făină
  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare

Rețeta bunicii de negresă cu ciocolată. Mai întâi rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o într-un castron termorezistent. Apoi, topiți ciocolata pe baie de aburi și lăsați-o la răcit. Apoi, puneți untul într-un bol și mixați până devine cremos, iar ulterior adăugați zahărul și esența de vanilie și amestecați din nou, potrivit BZI.

E momentul să adăugați ouăle alături de făină și cacao. Apoi puneți ciocolara topită și amestecați. De asemenea, puteți să mai puneți câteva bucăți de ciocolată și să turnați compoziția în tava de copt. Timp de 30 de minute trebuie lăsată negresa la cuptor, iar când e gata o lăsați să se răcească. Puteți să puneți peste ea fulgi de ciocolată sau un sos de ciocolată.

Citește și Legumele care îți protejează inima și scad riscul de infarct: „Sunt foarte bogate în vitamine”

Negresa poate fi făcută cu glazură de ciocolată, fulgi de cocos, nucă, stafide. În plat puteți să puneți și fructe proaspete sau congelate, iar desertul va avea un plus de savoare.