Rețeta care face senzație printre gospodine. Șoriciul expandat, gustarea delicioasă și crocantă ce nu afectează silueta VIDEO

Șoriciul expandat este o gustare ușoară și delicioasă potrivită chiar și în dietele de slăbit, iar rețeta acestui deliciu culinar este simplă și necesită doar puțină răbdare.

18 nov. 2021, 10:15
Rețeta care face senzație printre gospodine. Șoriciul expandat, gustarea delicioasă și crocantă ce nu afectează silueta VIDEO

Șoriciul expandat este o nouă senzație culinară, preferată de tot mai multă lume, iar rețeta acestei gustări crocante și bogată în proteine este una extrem de simplă.

Caracteristica surprinzătoare a șoriciului expandat este aceea că poate constitui un mic răsfăț gastronomic și în curele de slăbire, deoarece conține puțini carbohidrați, multe proteine, iar gustul intens contribuie la senzația de sațietate.

Rețeta de tartă cu mere, scorțișoară și cogniac a Mirelei Vaida. Un desert delicios și necostisitor preparat din ingrediente simple VIDEO

Deși soriciul este un aliment tradițional românesc, doar în țările din afară șoriciul expandat poate fi găsit gata ambalat precum chips-urile în toate supermarket-urile.

Ca să te bucuri și tu de o asemenea gustare sănătoasă trebuie să te înarmezi cu răbdare, însă rezultatul final va merita tot efortul.

Mai întâi trebuie să cureți foarte bine șoricul de slănină. Cu cât e mai degresat, cu atât mai tare se expandează. Pune șoriciul la fiert într-o oală cu apă sărată, timp de 30-40 de minute, până când poți înfige cu ușurință furculița în el. După ce s-a fiert îl scurgi și îl lași la răcit.

Porționează șoriciul folosind un cuțit bine ascuțit sau o foarfecă de bucătărie.

Taie șoriciul în triunghiuri, dreptunghiuri, însă nu tăia bucăți prea mari, „chips-urile” din șorici trebuie să aibă cam 4-5 cm.

Un pas important în prepararea șoriciului expandat este deshidratarea. Încălzește cuptorul la 60 sau 70°C și așează bucățile de șoric într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de silicon într-un singur strat fără să le suprapui.

Cozonacul secuiesc. Care este cea mai bună reţetă și ce istorie ascunde kürtős kalács VIDEO

Lasă ușa cuptorului întredeschisă pentru a permite evacuarea umidității. Acum urmează testul răbdării deoarece această etapă durează 12-16 ore până când șoricul se întărește și are o consistență sticloasă. Dacă ai un aparat special pentru deshidratarea alimentelor, îl poți folosi cu încredere.

După ce se răcește îl poți păstra într-o cutie închisă ermetic la frigider timp de câteva luni.

Expandarea șoriciului este un proces simplu tot ce trebuie să faci este să prăjești bucățelele de șoric în grăsime. Încinge grăsimea bine într-o oală cu fund gros, eventual un ceaun mic de fontă și adaugă chips-urile de șoric. Uleiul trebuie să fie bine încins ca chips-urile de șoric să se expandeze în câteva zeci de secunde. Le lași puțin la rumenit în oala cu ulei, iar apoi le scoți pe prosoape de hârtie și le lași să se răcească.