Rețeta cu care îți vei cuceri invitații în noaptea de Revelion! Rulada spectaculoasă Kiev din piept de pui

Dacă ești în căutarea unei rețete simple, dar spectaculoase cu care să îți impresionezi invitații în noaptea de Revelion, avem o sugestie care te va ajuta să rezolvi problema! Iată rețeta de ruladă Kiev din piept de pui.

28 dec. 2023, 15:49
Rețeta cu care îți vei cuceri invitații în noaptea de Revelion! Rulada spectaculoasă Kiev din piept de pui
Rețeta cu care îți vei cuceri invitații în noaptea de Revelion! Rulada spectaculoasă Kiev din piept de pui

Povestea acestui piept de pui Kiev este fascinantă, dar este esențial să știi că a fost inițial preparat la Moscova la începutul secolului 20. Cu toate acestea, credem că gustul este mai important decât numele, așa că pentru a-l pregăti acasă, vom detalia pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Citește și: Rețeta inedită de pate de casă din ficat de pui a lui chef Joseph Hadad. Ingredientul care îl face să aibă un gust sublim

Rețetă pui Kiev

Ingrediente

  • 2 fileuri piept de pui
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Începeți cu pieptul de pui, esențial este să fie dezosat. Tăiați fileurile pe jumătate, dar nu complet, astfel încât să le puteți rula ulterior, apoi aplatizați-le ușor cu un ciocan pentru șnițele, pentru a le modela după preferință.

Sezonati-le cu sare și piper, pe ambele părți. Lăsați pieptul de pui să se „odihnească”, permițând condimentelor să pătrundă în carne.

Între timp, tăiați untul în bucăți mici și adăugați cățeii de usturoi zdrobiți și pătrunjelul tocat. Opțional, puteți adăuga și ierburi aromatice după gust. Completați cu 2-3 lingurițe de zeamă de lămâie și puțină coajă rasă.

Amestecați bine untul cu toate ierburile până când se omogenizează. Împărțiți cantitatea în două și formați mici tuburi cu ajutorul foliei alimentare de plastic. Puneți-le la frigider pentru a se întări.

După ce untul s-a întărit, introduceți un tub de unt aromatizat în interiorul unei jumătăți de file de piept de pui și rulați strâns pentru a preveni curgerea untului topit în timpul gătirii.

Apoi, treci fiecare bucată de piept de pui prin pesmet, folosind un ou bătut în prealabil cu furculița. După aceasta, dă-l prin ou și apoi prin pesmet, asigurându-te că este acoperit în întregime.

Pasul final constă în a prăji pieptul de pui Kiev în ulei bine încins până când devine rumen. Fiți atenți să-l prăjiți pe ambele părți și, când îl scoateți din ulei, așezați-l pe un strat de prosoape de hârtie sau servetele pentru a absorbi excesul de ulei.

Citește și: Ciorbă de pui a la grec, cea mai căutată rețetă de pe internet. Secretele unui preparat de nota 10