Rețetă de ardei iuți la borcan fără fierbere, ca la mama acasă. Ingredientul secret care le dă gustul celor din cămara părintească

Ardei iuți la borcan fără fierbere. Nu necesită mult timp de pregătire, fiind gata în doar câteva minute.

30 aug. 2023, 12:08
Rețetă de ardei iuți la borcan fără fierbere, ca la mama acasă. Ingredientul secret care le dă gustul celor din cămara părintească
Rețetă ardei iuți la borcan fără fierbere

Ardei iuți la borcan fără fierbere. A venit vremea ca românii să își pregătească proviziile pentru iarnă și să își umple cămările cu cele mai delicioase conserve. Cu această rețetă nu ai cum să dai greș.

Această rețetă de ardei iuți se prepară foarte ușor și este la îndemâna oricui. Dacă respecți toți pașii de mai jos, vei obține cei mai buni ardei la borcan pe care i-ai mâncat vreodată.

Citești și: Salată de vinete cu ardei copţi. Rețeta mănăstirească gustoasă preparată de măicuțele de la Sucevița

Ingrediente

  • un kilogram de ardei iuți bulgărești;
  • 200 de grame de cepe mici întregi și curățate;
  • apă plată rece;
  • oțet 9 grade;
  • o lingură cu vârf de sare pentru fiecare litru de lichid folosit;
  • 100-150 grame de zahăr.

Mod de preparare

Ardeii se spală foarte bine, în câteva ape reci, apoi se usucă cu șervețele de hârtie absorbantă. Se curăță ceapa, se spală și se usucă.

Borcanele trebuie să fie foarte curate și sterilizate. Acestea se spală cu apă caldă și detergent de vase, se limpezesc și se sterilizează prin expunerea la o temperatură ridicată.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic un ardei iute. Cercetătorii au fost uimiţi de efecte!

După aceea, se introduc ardeii iuți și ceapa în borcane. Puteți pune în aplicare un truc pentru a afla decât lichid aveți nevoie, de fapt. Se toarnă apă rece peste ardei, cât să-i acopere foarte bine, după care se transferă într-un recipient gradat. Se scurge jumătate din cantitatea de apă pentru a completa cu oțet.

Înainte de a pune apa cu oțet în borcane, puneți în ea sare grunjoasă și zahăr și amestecați foarte bine până când acestea se dizolvă.

Lichidul obținut se toarnă în borcanele bine burdușite cu ardei iuți bulgărești și ceapă. Recipientele se depozitează într-un loc umbrit și bine ventilat.