Rețeta de drob de pui care va face furori la masa de Paște! Conține ciuperci și usturoi din plin și are un gust de vis

Doar câteva săptămâni ne mai despart de Paște, iar gospodinele au început deja să se pregătească intens pentru mesele festive în familie. Astăzi venim în întâmpinarea ta cu o rețetă absolut delicioasă de drob de pui!

10 apr. 2024, 20:51
Rețeta de drob de pui care va face furori la masa de Paște! Conține ciuperci și usturoi din plin și are un gust de vis
Rețeta de drob de pui care va face furori la masa de Paște! Conține ciuperci și usturoi din plin și are un gust de vis

Masa de Paște este o bucurie pentru toți membrii familiei. Pe lângă faptul că ne putem aduna alături de cei dragi, este momentul în care postul se încheie și ne putem bucura de bucate de dulce. Drobul de pui nu are cum să lipsească de pe masa niciunei gospodine veritabile, așa că astăzi îți propunem o rețetă absolut delicioasă, care conține și ciuperci și usturoi din plin!

Citește și: Floarea adorată de români este, de fapt, comestibilă! Mulți se opresc și fac fotografii frumoasei plante, însă nu știu că poate fi introdusă în salate

Trebuie să menționăm că am ales să prezentăm o rețetă de drob pe bază de pui, deoarece sunt multe persoane care preferă acest preparat gătit așa, în detrimentul cărnii de miel. În plus, această variantă s-a putea dovedi mai puțin costisitoare, fiind mai accesibilă pentru buzunarele românilor.

Rețeta de drob de pui care îți va răsfăța papilele gustative

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pui
  • 50 de grame de ciuperci
  • 3-4 linguri de ulei
  • 500 g piept de pui
  • 3 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 legătură mare de mărar
  • 3 ouă
  • Sare
  • Piper
  • Condimente pentru pui
  • Ouă de prepeliță
  • Ardei roșu

Mod de preparare

Primul pas este să punem la fiert pieptul de pui și pe parcurs să îndepărtăm spuma care se adună la suprafață. În paralel, în altă oală trebuie să puneți la călit ficatul de pui, alături de puțin ulei. Ar fi indicat să adăugați puțină apă, pentru a face procesul mai ușor. După ce ați gătit ficatul aproximativ 10 minute, trebuie să adăugați usturoiul și ceapa, tocate mediu. Amestecați bine. Compoziția trebuie să fiarbă aproximativ 5 minute, după asta focul trebuie oprit.

Atunci când pieptul de pui s-a fiert, trebuie scursă apa, iar el lăsat la răcit. Pieptul de pui, alături de o parte din ficat, trebuie tocat în cubulețe, în timp ce restul de ficat rămas ar trebui băgat într-un blander cu ceapa și usturoiul verde. Adăugați această pastă peste bucățile tăiate de carne, împreună cu ciupercile tăiate mărunt. Adăugați ouăle, mărarul tocat, sare, piper și mixul de condimente, după gust. Amestecați bine compoziția până devine uniformă.  Într-o tavă de cozonac, așezați jumătate din compoziție, apoi adăugați ouăle de prepeliță fierte și curățate, și bucățile de ardei roșu, dacă doriți. Turnați restul compoziției și niveleazăți-o bine cu o lingură. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius și coaceți drobul timp de aproximativ o oră. După ce drobul este bine copt, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească înainte de a-l tăia cu un cuțit bine ascuțit.

Citește și: Cum faci cele mai bune găluște de post. Secretul inedit, care le face delicioase