Rețeta de tartă cu prune făcută de Gabriela Firea. Ministrul Familiei și-a surprins soțul și copiii cu un desert delicios: „Bucuriile toamnei. Weekend pentru familie”

Gabriela Firea și-a petrecut weekend-ul în familie. S-a relaxat alături de soț și copii și le-a făcut acestora și o surpriză.

08 oct. 2022, 19:12
Rețeta de tartă cu prune făcută de Gabriela Firea. Ministrul Familiei și-a surprins soțul și copiii cu un desert delicios: „Bucuriile toamnei. Weekend pentru familie”

Fiind toamnă, Gabriela Firea s-a gândit să pregătească pentru familia ei ceva dulce, cu fructe de sezon. A ales să facă tartă cu prune, iar soțul și copiii au fost mai mult decât încântați.

Inspirată de pe Savori Urbane, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a lăsat rețeta și pentru cei care o urmăresc.

Ingredientele necesare:

  • 800 g prune întregi (cca. 750 g gata curățate de sâmburi) – sau alte fructe
  • 6-7 ouă (cca. 400 g cântărite întregi, cu coajă cu tot)
  • un vârf de cuțit sare
  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • 50 ml ulei
  • 185 g făină

Modul de preparare:

Se cântăresc aproximativ 800 g de prune întregi, bine coapte.

Se spală bine și se scot sâmburi, iar apoi se taie în sferturi și se cântăresc din nou. Cantitatea ar trebui să fie cam 750 g.

Se pregătesc ouăle, făina, zahărul și uleiul. Se pun vreo 5 sau 7 ouă.

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.

Se separă ouăle. Albușurile într-un vas, iar gălbenușurile într-un vas separat. Peste albușuri se pune uleiul și un praf de sare. Apoi se amestecă bine cu un tel. Se adaugă coaja rasă de lămâie și se mai amestecă puțin.

Puneți un praf de sare și peste albușuri și începeți să le bateți. Spuma trebuie să fie albă și bine umflată. Apoi puneți și zahărul treptat și zahărul vanilat.

Albușurile se răstoarnă peste gălbenușuri și se amestecă cu totul. Ar trebui să iasă o pastă foarte cremoasă.

Se pune făina peste compoziție și se amestecă din nou. Apoi aluatul este gata.

După ce puneți hârtie de copt în tavă, puteți răsturna aluatul pufos și să îl întindeți cu o spatulă. Deasupra puteți pune prunele.

Puneți tava cu prăjitura la cuptor și reduceți temperatura la 180 de grade. Lăsați compoziția 20- 25 de minute.

Apoi puteți scoate tava din cuptor, lăsați prăjitura să se răcească și puteți să o savurați.