Reţetă DROB DE MIEL. Cum să-ţi iasă delicios

Reţetă drob de miel. Cum să-ţi iasă delicios. Drobul de miel este nelipsit de pe masa de Paşte. RomaniaTV.net vă prezintă o reţetă de drob de miel traditionala, preluata de la bunicii nostri.

14 apr. 2020, 08:13
Reţetă DROB DE MIEL. Cum să-ţi iasă delicios

Reţetă drob de miel. Cum să-ţi iasă delicios. INGREDIENTE

Maruntaie de la un miel (ficat, inima, limba, rinichi, plamini); carne cu grasime; prapur; doua cepe vechi; o legatura de ceapa verde; o legatura de patrunjel; o legatura de marar; 3 oua crude; 3-4 oua fierte tari; sare; piper;
condimente pentru carnea de miel.

Reţetă drob de miel. Cum să-ţi iasă delicios. MOD DE PREGATIRE

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să puneţi prapurul de miel în oţet timp de 2-3 ore. Apoi, maruntaiele bine, după care le fierbeţi in apa cu sare si condimentele speciale, le scurgeti, se lasa sa se raceasca si se dau impreuna cu ceapa veche prin masina de tocat.

Verdeata se toaca marunt si se pune peste carnea tocata. Se bat cele 3 oua si se adauga la compozitie. Se amesteca totul.

Reţetă drob de miel. Cum să-ţi iasă delicios. Se pregateste o tava de cozonac astfel: se unge tava, se pune prapurul si se pune in ea jumatate de compozitie. Se aseaza apoi 3-4 oua fierte tari si se pune si cealalta parte din compozitie. Se acopera apoi cu prapurul si se unge cu ou. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute la foc potrivit.

Poftă bună!