Reţeta fabuloasă de alivenci pe care Anca Lungu a învăţat-o de la bunica ei: „A mâncat-o cu lacrimi în ochi de emoție”

Pe Anca Lungu am cunoscut-o în rolul de prezentatoare la Observatorul Antena 1, dar şi ca blogger culinar. "Prinţesa Polonic" îşi răsfaţă urmăritorii cu cele mai fabuloase reţete, mai moderne sau mai tradiţionale, după preferinţa fiecăruia.

12 sept. 2023, 11:31
Reţeta fabuloasă de alivenci pe care Anca Lungu a învăţat-o de la bunica ei: „A mâncat-o cu lacrimi în ochi de emoție”

De data aceasta, Anca Lungu şi-a îmbiat urmăritorii cu un alivenci delicios a cărui reţetă a moştenit-o de la bunica Adriana.

„M-a luat un dor de Bucovina de mi-a stat inima-n loc. Am pus de-o aliveancă, dar n-am respectat rețeta. Aveam o cutie de mascarpone care expira în câteva zile și am zis de ce nu?! Experimentul a fost câștigător.

Îmi place atât de mult rezultatul, încât de acum încolo voi face doar noua rețetă. Să vă mai spun că Natalia și Iorgos o adoră și că au mâncat-o pe muzica Sofiei Vicoveanca

Azi au făcut cunoștință cu bucovineanca mea preferată și se pare că e dragoste la prima audiție. Pentru mine a fost emoționant până la lacrimi”, a scris Anca Lungu pe Instagram.

Citește și Anca Lungu revine la TV! Ce emisiune va prezenta fosta știristă de la Antena 1

Alivenci după reţeta jurnalistei Anca Lungu

Prăjitura aceasta delicioasă cu mălai este inspirată din rețeta de alivancă a bunicii Adriana. A postat-o pe blogul ei, printesapolonic.ro , unde povestește care este regula pe care ea o respectă cu sfințenie în bucătărie: lupta împotriva risipei de mâncare.

„Făcusem un inventar prin frigider și descoperisem cutia cu mascarpone. Aș fi putut să mă apuc de-un tiramisu, dar mi-era prea dor de-un gust din copilărie. Așa că am făcut o alivancă nouă, în care am încorporat crema de brânză pe care nu voiam s-o irosesc. Rezultatul a fost mult peste așteptările mele”, spune Anca Lungu.

Anca Lungu alivenci

Ingrediente: 500 g iaurt grecesc, 500 g mascarpone, 300 g mălai, 140 ml ulei de măsline, 140 g zahăr, 4 ouă, 15 g praf de copt, o linguriță extract de vanilie și un praf de sare.

Mod de preparare: Ai nevoie de un cuptor pe care să-l încingi la 180 de grade, o tavă rotundă cu fundul detașabil în care să așterni puțină hârtie de copt și un bol mare în care să amesteci toate ingredientele de mai sus. Amestecă mai întâi ouăle cu zahărul, sarea, vanilia, uleiul de măsline și praful de copt, adaugă iaurtul grecesc și mascarpone, iar la final încorporează mălaiul. Pune compoziția în tava așternută cu hârtie de copt și las-o în cuptor pentru 40 de minute.

Citește și Anca Lungu a făcut anunțul după 5 ani de căsătorie cu Harry Arampatzis: „Știam că nu va fi ușor”

„O poți savura caldă sau rece, simplă sau cu dulceață deasupra sau poate cu frișcă făcută în casă și fructe de pădure, de ce nu? Eu am mâncat-o așa, în memoria bunicii mele și-am ascultat-o cu lacrimi în ochi pe Sofia Vicoveanca”, spune Anca Lungu.