Reţetă lebăr de casă. Secretul lui Mircea Dinescu pentru un preparat de excepţie VIDEO

Reţetă lebăr de casă. Mircea Dinescu este nu doar un mare poet, dar şi un bucătar desăvârşit. Iar asta a demonstrat-o cu vârf şi îndesat în sutele de emisiuni pe care le-a moderat sau la care a fost invitat.

22 dec. 2020, 09:04
Reţetă lebăr de casă. Secretul lui Mircea Dinescu pentru un preparat de excepţie VIDEO
Reţetă lebăr de casă Mircea Dinescu

Reţetă lebăr de casă. Mircea Dinescu ştie că lebărul nu poate lipsi de pe masa de Crăciun, aşa că, în ediţia specială de Crăciun a emisiunii Politică şi delicateţuri de la TVR, poetul a venit cu o nouă reţetă de lebăr. Te provocăm să o încerci şi tu şi să constaţi singură că este altceva decât ce ştiai până acum.

Reţetă lebăr de casă Mircea Dinescu. Ingrediente necesare

– 5 cepe

– 400 g ficat

– 100 g jumări

Vezi şi Top 10 retete traditionale romanesti de Craciun

– 100 g falcă de porc

– 150 g carne înăbuşită

– maţe de porc

– prune uscate

– pâine

– piper, coriandru, busuioc

– ienibahar, cuişoare, dafin

– zeamă de portocală

– vin

Cum prepari lebărul de casă după reţeta lui Mircea Dinescu

Mircea Dinescu dă asigurări că acest lebăr va ieşi mult mai onctuos decât cel cu care cei mai mulţi dintre noi sunt obişnuiţi. Secretul unui preparat onctuos este faptul că ficatul nu este fiert, ci înăbuşit în ceapă.

Vezi şi Cozonac pufos: Retete de cozonaci gustosi pentru Craciun

Mai întâi, se dau ingredientele prin maşina de tocat: falca de porc, ficatul, jumările, carnea înăbuşită. Este important ca lebărul să fie compus din jumătate ficat, jumătate celelalte tipuri de carne. Se scurge în maşina de tocat şi untura rămasă de la cărnuri. Tot acum, se adaugă câteva prune uscate.

Când compoziţia a fost tocată, se adaugă mirodeniile, puţină zeamă de portocală şi puţin vin, apoi întreaga compoziţie se bagă în maşină şi se umplu maţele de porc.

Se prăjeşte şi se serveşte alături de un decor format din ardei iute verde şi roşu şi din ceapă.

Nu uita ca de sărbători să mănânci cumpătat. Pentru o digestie bună, este foarte important să nu amesteci alimentele pe care le consumi. Poţi mânca friptură la o masă, cârnaţi sau caltaboşi la alta, lebăr la alta, alături de murături. În niciun caz nu mânca cozonac sau alte deserturi specifice la aceeaşi masă la care mănânci preparate din carne.