„Reţeta” vaccinului Moderna. Oamenii de știință de la Stanford au făcut-o publică

"Reţeta" vaccinului Moderna a fost făcută publică de oamenii de știință de la Stanford, care au păstrat picături de vaccin Covid-19, ce trebuiau aruncate la gunoi, şi au inversat procesul de creație a serului.

31 mart. 2021, 12:32
„Reţeta” vaccinului Moderna. Oamenii de știință de la Stanford au făcut-o publică
"Reţeta" vaccinului Moderna

„Reţeta” vaccinului Moderna. Studiul, publicat pe GitHub, are patru pagini. Primele două sunt o explicație a lucrării, iar următoarele două reprezintă întreaga secvență de ARNm folosită în crearea vaccinul Moderna.

Potrivit oamenilor de știință de la Stanford, Andrew Fire și Massa Shoura, procesul lor nu a fost unul de inversare propriu-zisă a tehnologiei. „Nu am făcut ingineria inversă vaccinul. Am postat secvența a două molecule sintetice de ARN, care au devenit suficient de răspândite în mediul general al medicinei și biologiei umane în 2021.

Pe măsura ce vaccinul a fost lansat, aceste secvențe au început să apară în multe studii. Cunoașterea acestor secvențe și capacitatea de a le diferenția de alte ARN-uri în analiza seturilor de date biomedicale viitoare este de mare utilitate”, au declarat cei doi.

Citeşte şi: Bărbat vaccinat la Romexpo cu Pfizer a primit din greşeală la rapel o doză Moderna. Personalul medical a încercat să muşamalizeze cazul! Valeriu Gheorghiţă cere anchetă

„Reţeta” vaccinului Moderna

Oamenii de știință au dezvăluit şi modul în care au obținut dozele de Moderna. „Pentru această lucrare, ARN-urile au fost obținute din picăturile de vaccine rămase în flacoane după imunizare. Aceste picături ar fi trebuit să fie aruncate altfel. Acest proiect nu a risipit vaccinuri și nu a redus în niciun fel numărul de doze de vaccin disponibile publicului”.

Tot ei au declarat că cei care lucrează la Moderna / NIH și BioNTech / Pfizer au făcut lumii un serviciu excelent și că eliberarea secvențelor de ARN va contribui în continuare la bunăstarea umanității, notează Vice.com, citat de stirileprotv.ro.

O asistentă medicală a născut un bebeluş cu anticorpi, după ce s-a vaccinat cu Moderna

O asistentă medicală din sudul Floridei a născut un bebeluş cu anticorpi, după ce s-a vaccinat împotriva Covid cu serul Moderna. Femeia era gravidă în 36 de săptămâni, când a primit prima doză de vaccin, iar la scurt timp a născut, scrie The Guardian.

Paul Gilbert și Chad Rudnick au spus că femeia, angajată în domeniul sănătății, deci în prima linie, a născut o fetiță puternică și sănătoasă la trei săptămâni după vaccin. Sângele bebelușului a fost analizat din cordonul ombilical, fiind astfel detectați anticorpii.

Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție din Sars-CoV-2 datorită vaccinării mamei.

Din câte știm, acesta este primul caz din lume raportat al unui nou-născut cu anticorpi după vaccinare”, a declarat Gilbert: „Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii au trecut de la mamă la bebeluș, ceea ce vedem că se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinii”.