Reţete de cocktail-uri cu care îţi vei impresiona invitaţii în seara de Revelion 2015

Seara de Revelion este una specială, pe care o poţi face de neuitat, petrecând alături de prieteni. Iată 10 reţete de cocktail-uri speciale care se prepară uşor şi care îţi vor impresiona invitaţii.

31 dec. 2014, 14:22
Reţete de cocktail-uri cu care îţi vei impresiona invitaţii în seara de Revelion 2015

1. Green Island. Ingrediente: 3 cl lichior de ouă, 2 cl curacao albastru, 1 cl zeamă de lămâie, 10 cl suc de ananas, o felie de ananas. Mod de preparare: Se amestecă bine lichiorul rece cu curacao şi cu sucurile de fructe într-un pahar şi la final se decorează cu o felie de ananas.

2. Strawberry
Ingrediente: 3 cl rachiu, 3 cl sirop de căpşuni, 6 cl suc de portocale, 6 cl suc de grepfrut, o felie de ananas, 2 cireşe.
Mod de preparare: Se mixează bine în shaker rachiul şi sucurile de fructe, apoi se toarnă băutura într-un pahar şi se adaugă peste cuburi de gheaţă. Se pune pe un beţisor o felie de ananas şi cirese, apoi se aşează beţisorul pe marginea paharului.

Citeşte şi REVELION 2015: Tradiţiile care îţi aduc noroc, sănătate şi belşug în Noul An

3. Pina Colada

Ingrediente: 1/2 ananas, 100 ml lapte de cocos, 400 ml rom, 16 cuburi de gheaţă, pentru decor: frişcă, cireşe conservate în alcool.
Mod de preparare: Se curăţă ananasul de coajă, păstrându-i frunzuliţele din vârf pentru decor. Se îndepărtează miezul lemnos şi se taie pulpa cuburi. Se păstrează o bucată pentru decor. Se pune în vasul blenderului cuburile de ananas, romul, gheaţa şi laptele de cocos, apoi se pasează totul foarte bine. Se toarnă cocktailul în 4 pahare şi se decorează cu frun¬zuliţe de ananas, frişcă, o cireaşă şi câteva fâşii de ananas proaspăt.

4. Milady
Ingrediente: 40 ml whisky, 20 ml Martini roşu, 40 ml bitter aromat, sifon sau apă minerală.
Mod de preparare: Băuturile alcoolice se amestecă cu 5 cuburi de gheaţă, de preferat într-un vas special (shaker). Se toarnă printr-o sită într-un pahar înalt, cu gura puţin mai largă. Deasupra se pune sifonul sau apa minerală. Se ornează cu cireşe glasate, înfipte într-o scobitoare. Dacă şi domnii doresc să servească această băutură specială, există şi o variantă pentru ei. În loc de Martini roşu se va folosi un vermut sec.

Citeşte şi Promisiuni pe care le facem în noaptea de An Nou, dar pe care nu le respectăm

5. Latin Lover

Ingrediente: 2 cl tequila, 2 cl rachiu de trestie de zahăr, 1 cl sirop de zahăr, 2 cl sirop de ananas, 1 cl zeama de lămâie, o felie de lămâie.
Mod de preparare: Ingredientele se agită bine cu gheaţă în shaker, apoi se toarnă într-un pahar, iar peste gheaţa zdrobită. Se aşează o felie de lămâie pe marginea paharului.

6. Royal
Ingrediente: 2 cl lichior de banane, 2 cl curacao albastru, 2 cl distilat de grâu, 2 cl zeamă de lămâie, o felie de lămâie.
Mod de preparare: Se mixează bine cu gheaţă lichiorurile, zeama de lămâie şi distilatul, apoi se toarnă băutura într-un pahar de cocktail. Se decorează cu o felie de lămâie şi cireşe.

Mai multe reţete de cocktail aici