Reţete de PASCĂ fără aluat şi PASCĂ TRADIŢIONALĂ pentru masă de Paşte

Pasca reprezinta painea binecuvantata care ne aduce aminte de mana din pustiu. „Poporul evreu, prin puterea lui Dumnezeu, merge 40 de ani prin pustiu, fara resurse. Si Dumnezeu le aducea de mancare mana, adica paine, prepelite, apa, tot ce le trebuia. Acea paine ne aduce aminte de grija lui Dumnezeu fata de noi", explica parintele Eugen Tanasescu.

17 mart. 2018, 06:33
Reţete de PASCĂ fără aluat şi PASCĂ TRADIŢIONALĂ pentru masă de Paşte

Iata câteva retete de pasca fara aluat si pasca traditionala, pentru ca masa de Pasti sa respecte traditiile strabune.

Pasca fara aluat, Reteta lui Bogdan Roman (Master Chef)
„Imi place si pasca traditionala, dar parca are prea mult cozonac si decat sa tot aleg branza delicioasa, mai bine fac o pasca fara aluat. Mai simpla de facut si mult mai gustoasa, dupa parerea mea”, a spus Bogdan.

Ingrediente pasca fara aluat

– 1 coaja rasa de lamaie, amaretto, esenta de vanilie sau zahar vanilat
– 1 plic praf de copt
– 5 linguri de faina
– 8 linguri de zahar
– 5 oua
– 100g stafide
– 100ml rom / whisky sau apa calda pentru inmuiat stafidele
– 600g branza de vaci

Mod de preparare pasca fara aluat

Punem stafidele la inmuiat in alcool, cat sa le acopere. Daca nu va place alcoolul, puneti-le in apa calda. Cu cat mai calda, cu atat se vor inmuia mai repede. Se separa galbenusurile de albusuri si se amesteca galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, si vanilia. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Daca branza de vaci este uscata vom folosi mai putina faina, iar daca branza este foarte moale, vom folosi mai multa faina.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza galbenusurile in compozitie. Amestecul trebuie sa fie foarte moale, dar totusi sa curga greu.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina sau gris. Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.