Retete de Pasti 2023: Briose cu oua de prepelita şi friptură de miel in folie de aluminiu

Iata o delicioasa friptura de miel in folie de aluminiu, numai buna pentru mesele festive si nu numai. Avem in aceast articol mai multe retete de Pasti delicioase.

15 apr. 2023, 09:55
Retete de Pasti 2023: Briose cu oua de prepelita şi friptură de miel in folie de aluminiu

Retete de Pasti 2023: Friptura de miel in folie de aluminiu
Bucatile de carne spalate se condimenteaza si se sareaza bine, se lasa cateva minute sa isi traga mirosurile apoi se prajesc in ulei de masline in care mai inainte am calit 4 catei de usturoi si ciupercile curatate si taiate in jumatati, pe care le-am scos ulterior pe o farfurie. Se rumenesc bine apoi se scot si se acopera cu un capac.
Se pregateste zarzavatul astfel; se curata cepele de foi apoi se cresteaza in 4, dovlecelul spalat se taie si el in cubulete mai mari, ardeii curatati de cotoare si seminte se taie in bucati mari, broccoli se desface in buchetele care se oparesc un pic cu apa fiarta cu sare, morcovul curatat se taie in jumatati care apoi se taie in 4.

Se taie 4 bucati mari patrate de folie de aluminiu. Pe fiecare bucata se repartizeaza in mod egal legumele inclusiv usturoiul si jumatatile de ciuperci calite, se mai condimenteaza si sareaza, se aranjeaza in forma de cuiburi, iar deasupra fiecarui cuib de legume se asaza cate o bucata de carne prajita, iar sosul ramas de la prajeala se repartizeaza deasupra fiecarei bucati de carne, dupa ce folia de aluminiu se ridica de colturi in asa fel incat sa ramana sosul pe legume.

La fiecare cuib se toarna si cate un paharel mic de vin alb apoi colturile foliilor se ridica si se rasucesc cu grija sa nu le rupem si se strang bine, sigiland carnea si legumele. Toate cele 4 legaturi se asaza intr-o forma de yena, mai inalta cu capac, in care am pus si putina apa. Se acopera cu capacul si se dau la cuptor cca 60-70 minute.

Se serveste fierbinte alaturi de legume. Este o friptura foarte delicioasa si cu un mare impact placut vizual, iar daca se serveste si cu un pahar de vin roze, va fi o friptura de mare senzatie.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

Retete de Pasti 2023

Retete de Pasti 2023: Briose cu oua de prepelita
Mod de preparare Briose cu oua de prepelita
Fierbi tari ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi le cojesti.
Intr-un bol mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella taiate cubulete. Pui o lingura din compozitie in formele de briose, adaugi un ou de prepelita si completezi cu o lingura de compozitie. Introduci briosele in cuptorul preincalzit si cand sunt aproape gata, dupa vreo 25 minute, le scoti si le ungi pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, pui putin cascaval ras si mai lasi la cuptor circa 5 minute.
Faci testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoate-le si lasa-le la racit pe un gratar metalic.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

Zile libere de Paşte 2023. Cât durează minivacanţa românilor de Paştele Catolic şi Paştele Ortodox
Reţete de Paşti: Drob de miel cu piept de pui
Continuăm seria reţetelor de Paşti care vă vor fi cu siguranţă de folos pentru a pregăti o masă sănătoasă şi gustoasă pentru întreaga familie. Pentru astăzi vă recomandăm drob de miel cu piept de pui.

Mod de preparare  Drob de miel cu piept de pui
Pui inima cu ficatul de miel la fiert intr-un vas, iar pieptul in alt vas cu cate 1 praf de sare. Dupa ce au fiert, le scurgi apa si le lasi la putin la racit, apoi le treci prin masina de tocat. Treci prin masina si painea fara sa o inmoi in ceva si o pui peste carnea tocata. Adaugi ceapa si mararul tocate marunt, smantana, piperul, 5 oua, condimentul si amesteci bine. Ungi o forma de cozonac cu ulei, o tapetezi cu faina si asezi compozitia de drob.

Pentru decor bati 2 oua si le torni peste drob.  Decorezi apoi cu felioare de gogosar, masline si frunzulite de patrunjel, pe care le asezi sub forma de floricele cu frunzulite sau fara un model anume. Dai la cuptor timp de 40 de minute de cand a inceput sa sfaraie. Este foarte gustos si aspectuos.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

 

EXCLUSIV Florinela Georgescu, director ANM, anunţă variaţii termice semnificative în această primăvară şi caniculă la sfârşit de sezon. Cum va fi vremea de Paşte
Retete de Pasti 2023: Pasca cu branza dulce
Mod de preparare Pasca cu branza dulce
Se pun stafidele intr-un bol, se acopera cu apa calduta sau romul si se lasa sa se inmoaie circa 1 ora, dupa care le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Branza dulce de vaca o amestecam cu zaharul tos, esenta de rom, zaharul vanilinat, stafidele, ouale intregi si coaja de lamaie, pana la omogenizare.

Apoi se adauga grisul si faina si amestecam din nou, pana la omogenizare.
Intr-un vas se pune faina, se face in mijlocul o gaura si adaugati drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, untul topit, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare, dupa care se framanta aluatul, timp de 30 minute, pana se obtinete un aluat care nu se lipeste. Apoi se acopera aluatul cu un prosopel si se lasa intr-un loc caldut, pentru aproximativ 1 ora, ca sa dospeasca.

Cand este dospit aluatul trebuie rasturnat pe blatul de lucru presrat cu faina si se imparte in 2 parti aproximativ egale.
Din prima jumatate de aluat se face cu mana o foaie rotunda ca tava pe care o folosim pentru pasca.

Se poate folosi o tava de tort, rotunda, cu peretii detasabili, avand diametrul de diametrul de aproximativ 25cm, tapetata cu hartie de copt. Se pune foaia in tava foaia rotunda si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

A doua jumatate de aluat se imparte in trei parti egale, pe care le rulam pe fiecare in parte, intre suprafata de lucru si podul palmelor astfel incat sa se obtina3 rulouri suficient de lungi. Rulourile se impletesc impreuna si se aseaza de jur imprejurul tavii. Apoi se mai lasa la dospit 30-40 de minute.
Cand aluatul a crescut suficient se toarna in mijloc umplutura de branza dulce, se ungem impletitura cu amestecul de ou si lapte pregatit dinainte si se introduce pasca in cuptorul preincalzit pentru 45 – 50 minute, la foc mic spre mediu.

Cand pasta s-a copt se scoate din cuptor, se unge cu miere si se lasa la racit.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici: