Reţetele bunicii, transformate într-o afacere de succes de o sibiancă VIDEO

Reţetele de demult ale bunicii au fost transformate de o sibiancă într-o afacere de succes. Îndrăgostită de bunătăţile copilăriei, femeia şi-a deschis un magazin cu dulceţuri şi bunătăţi de casă, care îmbină reţetele tradiţionale cu arome şi condimente deosebite. Şi magazinul este gândit astfel încât clienţii să se simtă ca în familie, fiind conceput ca o casă primitoare, unde oamenii pot sta la poveşti. 

18 iun. 2016, 06:51
Reţetele bunicii, transformate într-o afacere de succes de o sibiancă VIDEO

Nostalgia după deserturile copilăriei, pregătite de bunica ei, au făcut-o pe Bianca Cotora să-şi deschidă un magazin cu gemuri şi prăjituri în Avrig, toate preparate după reţetele de demult.

„La noi in casa gaseam tot timpul tot felul de bunatati si pe langa astea vedeam imprimeurile tipic sasesti, cu patratele, caroruri, verzi, rosii care de altfel se regasesc si la noi in magazine. Mi-am dorit ca si fetita mea sa retraiasca o parte din copilaria mea si atsfel s-a nascut ideea acestui magazin”, a povestit femeia.

Magazinul este amenajat ca o casă primitoare, unde clienţii pot savura un ceai şi sta la poveşti. Produsele sunt gândite de Bianca şi mama ei, care adaugă reţetelor clasice câteva condimente atipice, pentru mai multă savoare.

„Retetele au pornit de la caietele foarte vechi ale bunicii, si ea le avea la randul ei de la mama si bunica ei, erau facute toate cu dichis, fiecare dulceata trebuia facuta intr-un anumit fel”, a spus sibianca.

La mare căutare în magazinul Biancăi sunt şi fursecurile, mama ei fiind specialista acestor bunătăţi. 

Cele mai multe produse se vând la pachet alături de feţe de masă, şorţuri sau figurine de decor. Magazinul are clienţi fideli în toată ţara, dar şi în străinătate!