Reuniunea ONU: Barack Obama şi Raul Castro au cerut ridicarea embargoului impus Havanei

Președintele american Barack Obama s-a întâlnit marți cu omologul său cubanez Raul Castro la New York, în marja Adunării Generale a ONU unde cei doi au cerut ridicarea embargoului împotriva Havanei.

29 sept. 2015, 16:51
Reuniunea ONU: Barack Obama şi Raul Castro au cerut ridicarea embargoului impus Havanei

Aceasta este cea de-a doua întâlnire după cea istorică din aprilie în Panama, în marja Summitului Americilor.

Statele Unite ale Americii și Cuba au anunțat în decembrie 2014 restabilirea relațiilor diplomatice după o jumătate de secol de animozitate între cei doi foști inamici din timpul Războiului Rece. Relațiile au fost restabilite oficial în luna iulie a acestui an.

Președintele cubanez, în vârstă de 84 de ani, a pledat la ONU pentru ridicarea embargoului economic american impus țării sale de peste 50 de ani, afirmând că acest embargo este în detrimentul ‘intereselor cetățenilor și companiilor americane’.

Citeşte şi Moment ISTORIC: SUA şi Cuba şi-au restabilit relaţiile diplomatice

Barack Obama sprijină această măsură, însă se confruntă cu opoziția Congresului american în care republicanii, majoritari, rămân ostili apropierii de Havana.

‘Schimbarea nu se va produce peste noapte în Cuba, însă eu sunt convins că deschiderea, și nu constrângerea, va favoriza implementarea de reforme și va îmbunătăți viața cubanezilor’, a declarat luni Obama, în discursul său la tribuna ONU.