REVELION 2015 la munte. Aglomeraţie pe Valea Prahovei. Zăpadă de aproape UN METRU în Hunedoara

Publicat: Miercuri, 31 Decembrie 2014 14:26 // Actualizat: Miercuri, 31 Decembrie 2014 14:26 // Sursa: romaniatv.net

REVELION 2015. Peste 10.000 de turişti se află, miercuri, în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece Revelionul, pe pârtiile din Azuga, Buşteni şi Sinaia, stratul dezăpadă măsurând peste 25 de centimetri. În stațiunile montane din județul Hunedoara au venit câteva mii de turiști, zăpada fiind de aproape un metru.

REVELION 2015. Aproape toate locurile de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate la acest sfârşit de an, multe dintre rezervări fiind făcute în ultimele zile, după ce la munte a nins şi se poate schia în condiţii foarte bune.

Astfel, peste 10.000 de turişti vor petrece sfârşitul de an în staţiunile de pe Valea Prahovei, fie la unităţile de cazare omologate, fie în vilele de vacanţă din Azuga, Buşteni şi Sinaia.

În ultima zi a anului, sute de iubitori ai sporturilor de iarnă se află pe pârtiile de schi.

SUPERSTIŢII REVELION. Habar nu aveai că ESTE DE RĂU dacă faci aşa ceva în Noaptea dintre Ani

În staţiunea Azuga, unde miercuri după-amiază pe pârtii sunt sute de turişti, termometrele arată minus 16 grade Celsius, iar toate pârtiile sunt acoperite atât cu zăpadă naturală, cât şi cu un strat de zăpadă artificială. 

Şi în staţiunea Buşteni, pe pârtia Kalinderu şi în parcul de distracţii de la baza pârtiei se află, miercuri, aproximativ 1.500 de iubitori ai sporturilor de iarnă, a declarat administratorul pârtiei, Mihai Dobre. Pe pârtia din Buşteni stratul de zăpadă este de 35 de centimetri, condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune, iar miercuri după-amiază termometrele indică minus 14 grade Celsius.

În Sinaia, staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil de peValea Prahovei, se schiază pe pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui.

Cei mai mulţi dintre turiştii care au ales să petreacă Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov s-au cazat încă de marţi, astfel încât miercuri Drumul Naţional 1 nu mai este aglomerat.

REVELION 2015.  În Hunedoara, câteva mii de turiști sunt prezenți în stațiunile montane, în majoritatea acestora locurile de cazare fiind ocupate de Revelion în proporție de peste 90%, potrivit estimărilor salvamontiștilor.

Toate pârtiile de schi din Straja, Râușor și Parâng sunt funcționale, iar grosimea stratului de zăpadă se apropie de un metru.

OBICEIURI ŞI TRADIŢII DE REVELION. Vezi ce trebuie să faci pentru a avea NOROC ÎN DRAGOSTE în anul care vine

"Este foarte frig, dar vremea este superbă pentru schi. În stațiunile Straja, Râușor și Parâng stratul de zăpadă măsoară între 80 și 90 de centimetri. În Straja, gradul de ocupare a stațiunii depășește 90 % și, cu mare greutate, se mai poate găsi un loc de cazare. La fel, este și în stațiunea Râușor, din Retezat. În Parâng, cabanele sunt rezervate în proporție de peste 70%", a declarat, miercuri, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiștii asigură serviciul de permanență în Straja, Parâng și Râușor, dar și la Cabana Pietrele, din Retezat, locul fiind căutat în această perioadă a anului de turiștii care își mai doresc încă un Revelion clasic, la cabană. "La Cabana Pietrele, zăpada măsoară peste un metru, iar peisajul este de-a dreptul feeric. Aici vin turiști care țin la Revelionul tradițional, de cabană", a spus Bodean.

Salvamontiștii le recomandă tuturor turiștilor să fie prudenți, să nu consume alcool peste măsură și să nu se îndepărteze de cabanele din stațiunile turistice pentru că ceața poate apărea oricând și există riscul să se rătăcească. Orice probleme pot fi anunțate la numărul 0-SALVAMONT sau la apelul de urgență 112.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Hunedoara Revelion 2015 staţiuni montane Valea Prahovei zapada la munte
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 dec 21:19
...vor petrece Revelionul, pe pârtiile din Azuga, Buşteni şi Sinaia, stratul dezăpadă măsurând peste 25 de centimetri. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
31 dec 15:00
...vor petrece Revelionul, pe pârtiile din Azuga, Buşteni şi Sinaia, stratul dezăpadă măsurând peste 25 …read more ...
31 dec 14:34
...Revelionul, pe pârtiile din Azuga, Buşteni şi Sinaia, stratul dezăpadă măsurând peste 25 de centimetri. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H