Revelion 2016-2017. Unde vor românii să petreacă la cumpăna dintre ani. Vezi cele mai atractive pachete turistice

Unde ne petrecem Revelionul? Ce au pregătit agenţiile? Anul acesta, se pare că foarte căutată este Portugalia, cu unele destinaţii surpriză în oferta lor, pentru preţuri care încep de la aproximativ 700 de euro.

19 oct. 2016, 05:17
Revelion 2016-2017. Unde vor românii să petreacă la cumpăna dintre ani. Vezi cele mai atractive pachete turistice

În această iarnă, de exemplu, Cocktail Holidays a introdus trei chartere cu destinaţia Madeira, toate trei fiind programate pentru perioada sărbătorilor de iarnă, scrie capital.ro. Tarifele pentru pachete pornesc de la 716 euro de persoană, pentru şase nopţi de cazare cu mic dejun si cina festivă. În 2015, agenţia a introdus un charter către această destinaţie din România, charter care a avut un grad de ocupare de 100%.

Citeşte şi Românii se vor bucura de cea mai lungă vacanţă în iarna acestui an. Câte zile vei sta acasă

„Madeira este cea mai căutată destinaţie de Revelion. Am pus în vânzare pachetele pentru sărbători în Portugalia la începutul lunii octombrie şi avem deja un grad de ocupare de peste 35%”, spune Dan Goicea, director adjunct al Cocktail Holidays.

Preferinţele turiştilor români pentru această destinaţie, în baza rezervărilor de până în prezent, sunt pentru hoteluri de 5 stele cu mic dejun. În unanimitate, s-a optat pentru cina de Revelion. Valoarea medie a unui pachet achiziţionat este de 950 de euro/persoană.

Portugalia ca destinaţie turistică a crescut semnificativ în 2016 în rândul turiştilor români, peste 3.000 de persoane optând pentru un concediu în această ţară, dintre care peste 2.000 pe chartere, în regiunea Algarve, în sezonul estival.

„Algarve a fost o destinaţie introdusă de noi în 2016. Vom păstra şi pentru anul viitor charterul pe Algarve, unde suntem siguri că vom dubla numărul de turişti. Suntem convinşi că, în câţiva ani, Portugalia va rivaliza cu Spania, în ceea ce priveşte preferinţele turiştilor români pentru sezonul estival şi nu numai. Nu ar fi exclus să introducem noi destinaţii din această ţară, în condiţiile în care avem charterele pe Algarve, Portugalia ca circuit, Lisabona ca destinaţie de city break şi Madeira de Revelion”, spune Dan Goicea. Tot în perioada sărbătorilor, turiştii mai pot opta pentru Dubai, Cipru, Thailanda, Zanzibar, Maldive sau Sri Lanka.