REVELION 2019. Amenzi uriaşe pentru cei care folosesc petarde şi pocnitori de sărbători

Revelion 2019. Aproape că nu există noapte de Revelion în care să nu auzim sunetul asurzitor al petardelor și pocnitorilor! Însă mare atenție! Sunt prevăzute sancțiuni drastice! Ce amenzi riscă cei ce nu respectă regulile pentru folosirea petardelor și a pocnitorilor, de Revelion, și nu numai.

12 dec. 2018, 07:08
REVELION 2019. Amenzi uriaşe pentru cei care folosesc petarde şi pocnitori de sărbători

Revelion 2019. Legislația în vigoare interzice folosirea anumitor articole pirotehnice. Acestea nu pot fi folosite decât de cei care au vârsta peste 16 ani și doar în anumite condiții. Cei care încalcă regulile privind deținerea și folosirea obiectelor pirotehnice, printre care petarde, pocnitori etc, riscă amenzi de 5.000 de lei.

Citeşte şi PROGNOZA METEO actualizată. Se întorc ninsorile, ANM anunţă cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cea care stabilește cadrul legal al utilizării articolelor pirotehnice, o parte dintre acestea pot fi folosite doar de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani. Conform actului normativ, aceste persoane pot deține și utiliza materiale pirotehnice de divertisment ce prezintă un risc scăzut și un nivel de zgomot neglijabil, în timp ce alte categorii de materiale pirotehnice pot fi folosite doar de către pirotehnicieni. Nerespectarea prevederilor legii se sancționează cu amenzi cuprinse între 5.000 și 7.500 de lei.

Materialele pirotehnice care pot fi utilizare de cei suficient de mari au, de asemenea, anumite reguli. Ele pot fi folosite doar în aceste condiții:

Continuarea articolului pe avocatnet.ro.