Revelion exotic, în pandemie. Românii au plătit mii de euro ca să înceapă 2021 departe de Europa

Agenţiile de turism se bat în oferte şi promit revelioane exotice, între zgârie nori, tradiţii şi peisaje istorice. Majoritatea pe Coasta de Azur, în Egipt sau Zanzibar, dar sunt și persoane atrase de frumusețea sălbatică a insulelor.

30 dec. 2020, 09:24
Revelion exotic, în pandemie. Românii au plătit mii de euro ca să înceapă 2021 departe de Europa

Marius Berca, reprezentantul unei agenţii de turism, spune că anul acesta se observă o creştere a cererilor pentru un Revelion exotic. „Opţiunile au fost pentru Egipt. Pachetele pleacă de la 536 de euro de persoană pentru 7 nopţi de cazare cu all inclusive şi masă festivă în noaptea de Revelion. Într-adevăr, turiştii optează pentru destinaţiile exotice. Pentru noi este foarte important ca turiştii să meargă să-şi facă vacanţa, să se întoarcă în siguranţă acasă. Am luat toate măsurile sanitare, noile măsuri sanitare”, spune Marius Berca, manager operaţional Christian Tour, citat de Mediafax.

Irina Ana este organizator de evenimente. Este obişnuită cu călătoriile, iar anul acesta, de Revelion, a ales ca destinaţie Mexic. „Am plătit aproximativ 3.000 de euro pe această vacanţă, vom sta nouă zile. E o ţară colorată, frumoasă, oamenii sunt foarte binevoitori, mâncarea este foarte bună, temperaturile sunt ideale, o să stăm la plajă, o să vizităm, o să petrecem foarte mult timp în aer liber”, spune ea.

Peste 1.000 de români au ales să-și petreacă Revelionul în Maldive, la un preț de circa 2.000 de euro/persoană. În ultimele zile, cele mai multe cereri sunt pentru vacanțe de Revelion în Dubai – la 643 euro/persoană/7 nopți, în Sharm el Sheikh – 763 euro/persoană/7 nopți sau circuitul din Cappadocia – unde se pot vizita Troia, Efes și Pamukkale – de la 365 euro/persoană/9 nopți/transport autocar. Solicitate sunt și croazierele pe Nil, care oferă posibilitate vizitării piramidelor.

Pentru că există cerere foarte mare pentru destinaţii exotice şi în perioada de după sărbători, începând cu 15 ianuarie 2021, continuând cu vacanţa copiilor de la finalul lui ianuarie, când tarifele scad cu 20-30% faţă de Revelion, si până în aprilie Dertour operează o serie de zboruri charter spre Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Egipt şi Ras al Khaimah (Emiratele Arabe). Preţurile încep de la 977 euro de persoană în Maldive, 999 euro în Riviera Maya (Mexic), de la 1497 euro în Punta Cana, de la 472 în Egipt, Dubai de la 525 euro şi de la 649 euro în Ras Al Khaimah.

Ras al Khaimah este o destinaţie nouă din Emiratele Arabe Unite, mai puţin cunoscută românilor, dar cu opţiuni de vacanţă la standarde înalte şi preţuri accesibile, operată cu zbor charter, sejururi de tip All inclusive, resorturi mari pe plaja, la 45 de minute de Dubai şi cu servicii în hoteluri de lanţ precum Hilton, Rixos, cu preturi de la 649 euro.

Cei care stau o lună într-o destinaţie exotică primesc tarife cu 50% mai mici şi există deja turişti români care au ales să stea o lună în Maldive şi să lucreze de acolo. Pentru un astfel de sejur, o familie a plătit 20.000 de euro, după cum anunţă agenţia Dertour.