REVELION POLAR. Cea mai scăzută temperatură de Anul Nou din ultima jumătate de secol: MINUS 32 DE GRADE

În noaptea de Revelion s-au înregistrat minus 32 de grade Celsius şi a fost astfel cea mai rece noapte dintre ani in ultima jumătate de secol. Temperaturi apropiate de -30 de grade s-au înregistrat în mai multe oraşe ale ţării.

01 ian. 2015, 07:23
REVELION POLAR. Cea mai scăzută temperatură de Anul Nou din ultima jumătate de secol: MINUS 32 DE GRADE

Noaptea dintre ani a adus recorduri negative de temperatură în toată ţara Românii au avut parte de cel mai geros revelion din ultima jumătate de secol.

Întorsura Buzăului a fost polul frigului, cu minus 32 de grade Celsius, însă temperaturi foarte scăzute s-au înregistrat în toată ţara.

Astfel, cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 32 de grade Celsius, a fost măsurată la staţia meteo din Întorsura Buzăului, în jurul orei 05.00.

În judeţul Harghita, cea mai scăzută temperatură din această iarnă, de minus 29 de grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteo din Miercurea Ciuc în jurul orei 03.00, iar la Joseni au fost minus 26 de grade Celsius.

Minus 29 de grade Celsius au fost, în noaptea de Anul Nou, şi în municipiul Braşov, la Sibiu au fost minus 26 de grade Celsius, la Sebeş, în judeţul Alba, minima înregistrată joi dimineaţă a fost de minus 25 de grade Celsius, iar în judeţul Mureş, cel mai frig, minus 19 grade Celsius, a fost în localitatea Sărmaşu.

La ora 8.00, s-au înregistrat următoarele temperaturi:

Întorsura Buzăului -31
Braşov -28
Vaslui -25
Sibiu -24
Deva -20
Brăila -20
Tg. Jiu -18
Bucureşti -16

În următoarele zile se aşteaptă o încălzire uşoară a vremii, o oarecare încălzire a vremii înregistrându-se deja la munte, urmând ca masele de aer mai cald să coboare şi spre regiunile mai joase.

CITEŞTE ŞI PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în primele zile din noul an şi când revin NINSORILE

La ora 10.00, se înregistrau următoarele temperaturi:

ÎNTORSURA BUZĂULUI -27
BRAȘOV -26
MIERCUREA CIUC -23
ALBA IULIA -21
SIBIU -21
BLAJ -19
VASLUI -19
BUCUREȘTI -15