Revin restricţiile pe timpul nopţii. Incidenţa COVID-19 a ajuns la 12,39 la mia de locuitori în comuna lui Emil Boc

Rata de infectare cu coronavirus în comuna Mărgău din judeţul Cluj a ajuns la 12,39 la mia de locuitori. În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis miercuri să instituie noi restricţii.

25 aug. 2021, 17:59
Revin restricţiile pe timpul nopţii. Incidenţa COVID-19 a ajuns la 12,39 la mia de locuitori în comuna lui Emil Boc

Revin restricţiile pe timpul nopţii în comuna lui Emil Boc, după ce rata de incidenţă a ajuns la 12,39 la mia de locuitori. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis miercuri instituirea de noi restricţii la Mărgău.

Revin restricţiile pe timpul nopţii. Incidenţa COVID a depăşit 12 la mia de locuitori

Citeşte şi Cinci copii cu COVID-19, internaţi pe secţia de ATI a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. Semnal de alarmă tras de un cunoscut medic

„În unitatea administrativ-teritorială comuna Mărgău (12,39), unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se vor aplica, începând cu data de 26.08.2021, următoarele măsuri: Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00-05,00, cu următoarele excepţii (…).

Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 05,00-18,00.

Prin excepţie, în intervalul orar 18,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. (…) Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness”, se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Potrivit documentului, sunt exceptate de la măsura interzicerii circulaţiei persoanele care se deplasează între locuinţă şi serviciu, pentru asistenţă medicală, cele în tranzit prin comună şi cele care se deplasează pentru îngrijirea unor persoane.

Referitor la agenţii economici, sunt exceptaţi de la noul program farmaciile, benzinăriile, cei cu livrări la domiciliu şi din domeniul transporturilor.

Citeşte şi FOCAR de coronavirus la Mănăstirea Galata din Iaşi. Nouă măicuţe au fost confirmate cu COVID-19

Comuna Mărgău este prima în comună din România care a intrat din nou în scenariu roşu din cauza numărului mare de infectări. De asemenea, două localități din județul Iași au intrat în scenariul galben al infectărilor cu coronavirus! Astfel, autorităţile judeţene prin Instituţia Prefectului şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență Iași au luat hotărârea de a impune anumite restricţii. Este vorba despre localitățile Ceplenița şi Răchiteni.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri 849 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în 24 de ore. 154 noi infectări au fost raportate doar în Bucureşti. La ATI sunt internaţi 212 pacienţi în stare gravă, între ei sunt şi copii.