Revine purtarea măștii de protecție în Europa. Care sunt țările în care au fost deja impuse restricții anti-Covid

Au început să apară din nou restricțiile anti-Covid în mai multe țări din Europa de teama unui val al acestui virus. Unele state au decis să reintroducă purtarea măștii de protecție obligatorie în anumite locuri.

29 iun. 2022, 09:03
Revine purtarea măștii de protecție în Europa. Care sunt țările în care au fost deja impuse restricții anti-Covid

Au trecut doi ani de când a început pandemia de Covid, însă într-un final s-au ridicat restricțiile și oamenii s-au putut bucura de libertate. Nu pentru mult timp, se pare.

Cazurile de Covid au început să tot apară în mai multe țări din Europa și tocmai de aceea s-a decis să fie din nou reintroduse mai multe restricții în așa fel încât să se încerce ca virusul să nu se mai răspândească.

Franța e una dintre țările care le cere oamenilor să poarte masca de protecție în spațiile aglomerate. Nu e obligatoriu, momentan e doar o recomandare. Noile infecții au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice crescând de 4 ori față de luna mai. Cu toate acestea, numărul noilor contaminări este de 5 ori mai mic decât cel înregistrat la începutul anului, de 366.179 de cazuri.

Numărul de persoane spitalizate pentru această boală a scăzut la 18 iunie la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, de 13.876, dar de atunci a crescut cu 1.223, ajungând la 15.099, un maxim al ultimelor patru săptămâni.

Marți, numărul deceselor COVID din Franța a crescut cu 48 în 24 de ore, ajungând la 149.406.

Și nu e singura țară din Europa care a revenit la măsurile de protecție. Portugalia a decis ca purtarea măștii de protecție să fie din nou obligatorie în mijloacele de transport în comun. La începutul lunii, în Portugalia s-au înregistrat 30.000 de cazuri de Covid.

Italia a hotărât să reintroducă o măsură similară ca cea din Portugalia, însă momentan nu cere purtarea măștii și în avioane.

Spania se confruntă cu o situație asemănătoare, iar autoritățile au luat o decizie cu privire la masca de protecție astfel încât virusul să nu se răspândească din nou și iar spitalele să fie pline cu infecții de COVID-19.

Și în Grecia, unde pleacă majoritatea românilor în vacanța de vară, a decis să revină la purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate. Cine nu respectă măsura riscă o amendă de 300 de euro.