Revoltă în Africa de Sud la aflare veştii că medicul numit „Doctor Moarte” încă profesează. De ce a fost acuzat medicul

Oamenii din Africa de Sud au declanșat o adevărată revoltă pe social media, fiind scandalizaţi la aflarea veştii că „Doctorul Moarte”, cel care a fost creierul din spatele proiectului de arme chimice al guvernului de apartheid, un program care a implicat răpirea, otrăvirea și uciderea activiștilor anti-apartheid, încă profesează într-o clinică privată.

20 ian. 2021, 14:16
Revoltă în Africa de Sud la aflare veştii că medicul numit „Doctor Moarte” încă profesează. De ce a fost acuzat medicul

Revoltă pe reţelele sociale în Africa de Sud, după ce oamenii au aflat că medicul cardiolog Wouter Basson tratează pacienții la ani de zile după ce a fost condamnat pentru conduită neprofesionistă de către consiliul de sănătate al țării, potrivit Digi24.

El a fost condamnat în 2013 pentru încălcarea eticii medicale, după ce s-a stabilit implicarea lui în programul de război chimic și biologic al fostului guvern de apartheid.

Wouter Basson a fost acuzat că a furnizat și a produs droguri folosite în răpiri, pastile pentru sinucidere și pilule anti-fertilitate pentru „curățarea etnică”.

Revoltă în Africa de Sud: anagajatorul Doctorului Moarte spune că nu-i poate interzice să profeseze

Mass-media l-a numit Tagsmit „Dr. Death” (Doctorul Moarte) atunci când au apărut detalii despre programul secret pe care l-a coordonat în timpul regimului de apartheid.

Presa locală spune că a lucrat în cel puțin două clinici din provincia Western Cape.

Angajatorul său a spus că „nu poate interzice medicilor înregistrați, inclusiv dr. Basson, să practice medicina, cu excepția cazului în care legea îi împiedică să facă acest lucru”.

Citeşte şi: Donald Trump i-a graţiat în ultima zi de mandat pe fostul său consilier, Steve Bannon, dar şi pe omul care l-a invitat pe Dragnea în SUA


loading...