Revoltă în Parlament din cauza radarelor. Vezi ce au cerut aleşii pentru toţi şoferii din România

Aleşii susţin că poliţiştii stau ascunşi când înregistrează viteza maşinilor şi propun ca şoferii să fie amendaţi pentru viteză excesivă doar dacă au fost avertizaţi că sunt într-o zonă monitorizată.

28 mart. 2016, 06:39
Revoltă în Parlament din cauza radarelor. Vezi ce au cerut aleşii pentru toţi şoferii din România

Parlamentarii sunt supăraţi foc pe poliţiştii care stau ascunşi pentru a înregistra viteza cu care merg şoferii.

Potrivit România TV, ei vor să schimbe codul rutier şi cer ca şoferii să fie amendaţi doar după ce au fost avertizaţi că sunt într-o zonă monitorizată. Pe lângă asta, un alt deputat PSD se plânge că amenzile pentru viteza excesivă este mult prea mare pentru salariile românilor. Cu toate astea, sunt şi deputaţi care sunt de acord cu viteza excesivă pentru că din această cauză se produc cele mai grave accidente de circulaţie.

În doar 2 luni, aproape 6.000 de vitezomani au fost prinşi şi amendaţi cu radarul-pistol. Aparatul poate surprinde nu doar numărul de înmatriculare sau marca maşinii ci chiar şi trasăturile şoferului.

Radarul de ultimă generație este mult mai uşor de folosit decât cel de pe bordura maşinii, acesta poate fi direcţionat în ambele sensuri, lucru care nu se întâmpla până acum.

„Se bazează pe laser, care are o precizie extrem de mare, practic are un fascicul care se duce către maşină, se întoarce apoi, îl receptează o altă lentilă şi efectiv calculează distanţa şi timpul în care s-a întors raza şi ne dă viteza foarte precis, calcul matematic”, explica un politist.

Noul radar a băgat frica în şoferi. Potrivit România TV, aparatul poate surprinde nu doar numărul de înmatriculare sau marca maşinii ci chiar şi trasăturile şoferului. În doar 2 luni, aproape 6.000 de vitezomani au fost prinşi şi amendaţi cu radarul-pistol. Iar rezultatul este foarte exact.

Vezi şi: Şoferi prinşi cu 130 de km la oră prin Bucureşti