Revoltă în rândul parlamentarilor ucraineni după o paradă militară a femeilor-soldat pe tocuri: „Este o tortură. Aşa ceva este posibil numai într-un stat totalitar” GALERIE FOTO

Furie în Ucraina după ce femei-soldat au mărşăluit încălţate în pantofi cu tocuri, la repetiţiile pentru parada de luna viitoare, care urmează să marcheze 30 de ani de independenţă a Ucrainei.

03 iul. 2021, 13:55

Revoltă în rândul parlamentarilor ucraineni după o paradă militară atipică. Ucraina se pregătește să organizeze o paradă militară luna viitoare pentru a marca 30 de ani de independență după destrămarea Uniunii Sovietice. Ministerul Apărării din această ţară a publicat o serie de fotografii ale femeilor-soldat, vizibil obosite, care mărșăluiau în pantofi cu toc.

Astăzi, pentru prima dată, parada are loc în pantofi cu toc”, a declarat soldatul Ivanna Medvid, potrivit site-ului Ministerului Apărării ucrainean, citat de The Guardian

Este puțin mai greu decât în ​​cizmele armatei, dar încercăm„, a adăugat Medvid.

Revoltă în rândul parlamentarilor ucraineni din cauza „batjocoririi” femeilor

Mai mulți parlamentari ucraineni apropiați ai fostului președinte Petro Poroshenko s-au prezentat în parlament cu câteva perechi de pantofi cu toc și l-au încurajat pe ministrul apărării să îi poarte la paradă. Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a primit şi el acest cadou.

Citeste si Ursula von der Leyen, îngrijorată de tulpina Delta, le cere europenilor să se vaccineze: „Noua variantă este mult mai transmisibilă. Ratele de infectare cresc”

Deputații din „Solidaritate Europeană” și-au exprimat, în acest mod, indignarea vizavi de faptul că femeile care slujesc în Forțele Armate ale Ucrainei au fost obligate să mărșăluiască în pantofi cu toc înalt, în timpul pregătirilor pentru parada cu ocazia Zilei Independenței.

Este greu de imaginat o idee mai idioată și mai dăunătoare”, a spus Inna Sovsun, membră a partidului Golos, arătând riscurile pentru sănătate. Ea a mai spus că femeile-soldaţi din Ucraina, asemeni bărbaţilor, își riscă viața și „nu merită să fie batjocorite”. Peste 31.000 de femei servesc acum în forțele armate ucrainene, dintre care peste 4.000 sunt ofițeri.

Să meargă ei la paradă în așa pantofi! Câte trei ore timp de două luni, să mărșăluiești pe asfaltul fierbinte cîțiva kilometri pe tocuri este o tortură. Acest lucru este posibil numai într-un stat totalitar”, a remarcat reprezentanta partidului „Solidaritate Europeană” Irina Gerashchenko.

Deputatul Irina Friz a declarat că parlamentarii au cerut modificarea imediată a ordinului prin care ministrul Taran a aprobat numărul de participanți la paradă, uniformele și încălțămintea acestora.

Val de critici pe reţelele sociale

Parada pe tocuri a declanşat un torent de critici pe rețelele de socializare și în parlament și a condus la acuzații potrivit cărora femeile-soldat au fost sexualizate.

Povestea unei parade pe tocuri este o adevărată rușine„, a spus comentatorul Vitaly Portnikov pe Facebook, argumentând că unii oficiali ucraineni aveau o mentalitate „medievală”.

O altă comentatoare, Maria Shapranova, a acuzat ministerul apărării de „sexism și misoginism”. „Tocurile înalte sunt o batjocură la adresa femeilor, impusă de industria frumuseții”, a scris ea.

Olena Kondratyuk, vicepreședintele legislativului, a declarat că autoritățile ar trebui să își ceară public scuze pentru „umilirea” femeilor și să demareze o anchetă.

Citeste si Franţa este în pragul valului 4 al pandemiei. Varianta Delta a ajuns să reprezinte 33% dintre noile infectări, de la 20% acum patru zile