REVOLTĂ la Spitalul Pantelimon. Medicamente ţinute SUB CHEIE

Revoltă generală în Spitalul Pantelimon după ce în presă au apărut înregistrări bombă cu şefa secţiei ATI care decidea cine sunt pacienţii care primesc medicamente ca să supravieţuiască. În ciuda faptului că femeia a fost suspendată, iar o anchetă este în curs, medicii susţin că medicamentele sunt ţinute în continuare sub cheie.

04 iun. 2016, 16:37
REVOLTĂ la Spitalul Pantelimon. Medicamente ţinute SUB CHEIE

Situaţia este exact aceeași ca şi înainte, nu s-a schimbat nimic, dulapul este închis în continuare cu o cheie care nu este în spital. Deci eu şi asistentele de ture suntem martorele acestui lucru. În continuare, medicamentele din program AP-ATI sunt încuiate cu o cheie care nu se ştie unde este. Nici măcar suspendarea şefei de secţie şi asistentei de secţie nu a rezolvat absolut nimic”, susţine medicul Elena Voicu, într-o declaraţie dată pentru Digi 24.

„Azi dimineaţă erau încuiate, noi ne-am interesat. Încă erau medicamentele şi o parte importantă de multe ori la care trebuie să apelaţi în caz de mare risc vital al pacientului”, a spus şi Vasile Barbă, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

Scandalul a început după ce zilele trecute a ieşit la iveală o înregistrare şocantă cu şefa secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. Femeia le spunea colegilor cum decide cine moare şi cine trăieşte: „Din păcate, nu ajunge pentru toată lumea. Trebuie să facem o oareșce diferenţiere. Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simţ: haideţi să dăm totuşi la ăia tineri şi la ăia cu şanse!”.

Un reprezentat al ministerului sănătăţii a fost trimis pentru a verifica situaţia la Spitalul Pantelimon şi dacă acuzaţiile medicilor sunt reale. De altfel, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii va merge la începutul săptămânii viitoare la spital pentru a investiga toate acuzaţiile care au fost aduse în ultima perioadă.