Revoltă la vârf în PNL. Zece consilieri şi-au dat demisia înainte să le fie dizolvate posturile

Membrii Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL Vaslui au decis, în cadrul ultimei şedinţe, dizolvarea Biroului Politic Local (BPL) al PNL Vaslui şi înlocuirea din funcţie a preşedintelui organizaţiei de partid din municipiul reşedinţă, deputatul Tudor Polak.

10 ian. 2023, 19:47
Revoltă la vârf în PNL. Zece consilieri şi-au dat demisia înainte să le fie dizolvate posturile

Potrivit secretarului general al PNL Vaslui, Daniel Onofrei, anterior deciziei, zece membri ai BPL Vaslui şi-au prezentat demisia din funcţie, invocând activitatea politică neadecvată a liderului Organizaţiei Municipale Vaslui.

Tudor Polak este acuzat că are o comunicare deficitară cu membrii de partid, în special cu consilierii locali liberali din municipiul reşedinţă şi că nu a respectat anumite decizii ale BPJ.

„Avem o decizie care specifică obligativitatea consilierilor locali de a intra într-o şedinţă de Consiliu Local cu o direcţie dată foarte clar, obţinută în urma unui vot în birourile locale, lucru care nu s-a întâmplat în Organizaţia Municipală Vaslui. Nu erau consultaţi, nu li se cerea vot vizavi de modul în care vor fi validate sau nu proiectele propuse pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local.

În afară de semnalul pe care l-am primit de la cei zece membri ai Biroului Local care şi-au prezentat demisiile preşedintelui Organizaţiei Judeţene, a fost constituită o comisie de evaluare a activităţii politice din organizaţia Vaslui, care a constatat că această activitate este ineficientă.

În cadrul şedinţei BPJ am propus un preşedinte interimar, în persoana lui Robert Vlada, care are un termen de 30 de zile să-şi formeze un birou local interimar care, bineînţeles, va fi evaluat vizavi de modul în care îndeplineşte ceea ce conducerea Organizaţiei Judeţene impune organizaţiilor locale”, a declarat, pentru Agerpres, secretarul general al PNL Vaslui, Daniel Onofrei.

Decizia de dizolvare a BPL Vaslui şi de înlocuire din funcţie a deputatului Polak a fost votată de 28 dintre membrii Biroului Politic Judeţean, doi au fost împotrivă, iar unul s-a abţinut de la vot.

Citeşte şi: România îşi poate lua adio de la Schengen sub preşedinţia UE a Suediei, dacă nu obţine acordul Austriei: „Până nu există o şansă rezonabilă, nu are rost să o punem pe ordinea de zi”