Revoltător. Pedofil din Brăila, pus în libertate, pentru că faptei îi „lipseşte orice element de violenţă”

Un bărbat din Brăila care a agresat sexual un băiețel de 12 ani a fost eliberat, întrucât un judecător a apreciat că acesta nu constituie un pericol public. Magistratul primei instanțe a dispus emiterea mandatului de arestare, iar după judecarea recursului inculpatului, acesta a scăpat doar cu control judiciar. S-a întors acasă la doi pași de familia pe care a nenorocit-o.

15 aug. 2019, 09:54
Revoltător. Pedofil din Brăila, pus în libertate, pentru că faptei îi „lipseşte orice element de violenţă”

Individul l-a pus pe copilul unor vecini sa îl masturbeze, de două ori în două zile diferite și a stat doar o săptămână după gratii. Acesta se bucura de libertate, dupa ce a petrecut doar o saptamâna in spatele gratiilor. Daniel M. a comis oribilele fapte în satul Dogu, profitând de copilul vecinilor săi.

Pedofilul în vârstă de 32 de ani, a contestat hotărârea Judecătoriei Făurei, care a admis propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei. Tribunalul Brăila, la sfârșitul săptămânii trecute, l-a pus în libertate, înlocuind măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, potrivit debraila.ro.

Dacă judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătorie a văzut fapta de agresiune sexuală ca fiind „una extrem de gravă și reprobabilă, prohibită atât din punct de vedere penal, dar și din punct de vedere moral” – care reclamă „o reacție fermă și rapidă din partea organelor judiciare”, cel de la Tribunal a apreciat ca „relevante” lipsa antecedentelor penale și conduita sincera a pedofilului încă de la debutul anchetei judiciare.

Judecătorul de la Tribunal a socotit că „este suficientă luarea față de inculpat a unei măsuri restrictive de libertate care, prin conținutul ei concret (măsuri de supraveghere și obligații ce urmează a fi impuse spre respectare), va asigura atingerea scopurilor procesuale și sociale ale măsurilor preventive”.