Revoltător! Un tânăr de 28 de ani, mort după ce a încălcat carantina. Pedeapsa incredibilă pe care a primit-o l-a distrus

Un tânăr de 28 de ani și-a pierdut viața, după ce a încălcat carantina, iar soldații care păzeau orașul l-au pedepsit, forțându-l să facă un exercițiu de 300 de ori.

06 apr. 2021, 12:56
Revoltător! Un tânăr de 28 de ani, mort după ce a încălcat carantina. Pedeapsa incredibilă pe care a primit-o l-a distrus

Darren Manaog Peñaredondo, de 28 de ani, din Filipine, a încălcat regula carantinei impusă în orașul General Trias. Tânărul a mers să-și cumpere apă după ora 18, deși circulația după această oră e interzisă în localitatea respectivă.

Partenera tânărului, Reichelyn Balce, a povestit că prietenul său şi un alt bărbat au fost aduşi în Plaza Malabon în faţa primăriei. Apoi, li s-a spus să facă exerciţii de 100 de ori, joia trecută.

Autoritățile au insistat ca cei doi să repete exercițiile de 300 de ori, în cazul în care nu se sincronizează. Exercițiile constau în genuflexiuni.

Tânărul s-a întors acasă în jur de ora 8 dimineașța și abia își putea mișca corpul de oboseală, a povestit iubita lui pe pagina ei de Facebook. Se pare că ar fi leșinat de câteva ori în timp ce făcea exercițiile respective.

„Toată ziua s-a chinuit să meargă, se târa pur şi simplu”, a povestit ea. Ulterior a început să aibă convulsii şi inima i-a cedat. A fost resuscitat, însă la scurt timp s-a stins din viaţă în jurul orei 22.00.

Autoritățile s-au dezis de acuzațiile aduse de apropiații tânărului decedat. Șeful poliției din oraș, locotenent-colonelul Marlo Nillo Solero, a declarat că nu există o astfel de pedeapsă pentru persoanele care au încălcat restricțiile Covid. „În schimb, ținem prelegeri”, a spus el, conform TheSun.

Oamenii legii au spus că au început o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

„Frate la revedere, te iubim atât de mult. Nu vom permite să nu se facă dreptate morţii tale”, a mai scris Balce.

Guvernul filipinez a prelungit luni carantina națională cu încă o săptămână, după ce spitalele din Capitală şi regiunile periferice au început să fie pline cu bolnavi de coronavirus.

Filipine a raportat peste 795.000 de cazuri, cu 13.425 de decese, cel mai mare număr din Asia de Sud-Est după Indonezia.