Revolut, anunţ oficial pentru cei 4 milioane de clienţi din România. Câţi bani poţi să câştigi cu o investiţie de doar 1 euro

Revolut lansează planurile de investiții în ETF-uri cu zero comisioane și majorează la 9.000 numărul activelor în care clienții locali pot face investiții din aplicație
Filip Stan
20 ian. 2025, 11:49
Revolut, anunţ oficial pentru cei 4 milioane de clienţi din România. Câţi bani poţi să câştigi cu o investiţie de doar 1 euro

Revolut, compania financiară globală cu peste 50 de milioane de clienți la nivel internațional, din care peste 4 milioane în România, vine cu noutăți pentru clienții din România interesați de investițiile pe piețele de capital, oferite de Revolut Securities Europe UAB (Revolut).

De la începutul acestui an, clienții români au acces la peste 9.000 de active (acțiuni pe piețe americane și europene, fonduri de investiții tranzacționate la bursă, fonduri de piețe monetare și obligațiuni corporate și guvernamentale). Investițiile în acțiuni și planurile de investiții în ETF-uri sunt necomisionate, în funcție de tipul de plan Revolut deținut de client.

Revoluţie fiscală, schimbări de ultimă oră la Ministerul de Finanţe. DOCUMENTUL care îţi poate băga bani în firmă

Tot din ianuarie 2025, Revolut a adus un nou produs în portofoliul său și planurile de investiții în ETF-uri cu zero comision, de la o investiție de doar 1 euro. Acest produs permite setarea automată de achiziții, la anumite perioade de timp, în funcție de preferințele clientului. Astfel, utilizatorii interesați pot investi în peste 300 de ETF-uri, printre care iShares Core MSCI World, Vanguard S&P 500, Amundi MSCI Emerging Markets, iar aceste tranzacții nu sunt comisionate.

„Marile reușite încep întotdeauna cu un plan. Planurile noastre de investiții simplifică modul în care clienții își pot investi banii, scăpându-i de comisioane. Acest produs introdus acum le dă oamenilor puterea de a obține mai mult de la banii lor și să ia decizii financiare mai inteligente.

Piața globală de ETF a cunoscut o creștere rapidă, cu o adopție tot mai mare în rândul investitorilor de retail datorită transparenței, costurilor reduse și flexibilității sale. În 2024, 10,8 milioane de planuri de investiții ETF au fost executate în Europa continentală în fiecare lună, iar volumul plasamentelor a ajuns la 17,6 miliarde EUR.

Ne-am concentrat pe oferirea unei experiențe de utilizator cursive și intuitive, permițând clienților să reîncarce cu ușurință din contul lor principal și să își automatizeze tranzacțiile cu doar câteva clicuri. Făcând investiții regulate în ETF-uri eligibile, clienții noștri pot atenua volatilitatea pe termen scurt și pot valorifica mai bine puterea dobânzii compuse”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth & Trading (EEA).

O altă veste bună – clienții Revolut pot investi tot de la doar 1 euro/ 1 dolar și în obligațiuni guvernamentale, inclusiv în cele emise de Guvernului României, direct prin aplicație, din secțiunea Obligațiuni (Romania 2,75% cu scadența în 10/25 și randament la scadență de 2,60% , Romania 5,25% cu scadența în 05/32 și randament la scadență de 5,85%, Romania 6,625% cu scadența în 09/29 și randament la scadență de 4,98%).

Obligațiunile emise de state sau de companii private pot fi un start potrivit pentru cei care nu vor să își asume riscuri prea mari și își doresc un portofoliu divers. Evaluările bune de credit și protecția împotriva inflației contribuie și mai mult la atractivitatea lor pentru investitorii care caută stabilitate și randamente potențial de încredere.

Atât guvernele, cât și corporațiile folosesc obligațiunile ca modalitate de a strânge capital, oferind investitorilor șansa de a da cu împrumut bani acestor entități, în schimbul plății periodice a dobânzii și cu rambursarea sumei principalului.

Există diferite tipuri de obligațiuni care oferă niveluri diverse de risc și care necesită o evaluare corespunzătoare, de aceea câștigurile aduse de obligațiuni reprezintă și o modalitate de protecție de o eventuală recesiune economică. Cu Revolut, clienții pot investi în obligațiuni guvernamentale și corporate pentru care se acordă randamente brute anuale fixe de până la 5,5%.

Revolut prezintă și principalele tendințe remarcate în domeniul investițiilor, în rândul clienților săi din România, anul trecut. Datele interne ale companiei au arătat o creștere a interesului față de produsele de investiții, numărul clienților român care au investit cu Revolut crescând cu 89% față de 2023.

În 2024, portofoliul mediu investițional al unui client Revolut a fost de aproximativ 2.850 euro, în creștere cu 12% față de 2023. Totuși, cu această valoare, românii se poziționează printre cei mai prudenți dintre clienții Revolut, în condițiile în care portofoliul mediu la nivelul Spațiului Economic European (SEE) a fost de aproximativ 4.000 euro.

O altă tendință evidențiată de datele Revolut arată că femeile sunt tot mai interesate de acest domeniu, chiar dacă investițiile au rămas cu precădere o modalitate populară de a-și spori avuția mai ales printre bărbați, aceștia având de trei ori mai multe conturi de tranzacționare deschise și un portofoliu mediu de trei ori mai mare decât cel al femeilor (3.600 euro vs. 1.300 euro). Revolut a înregistrat o creștere cu 90% a numărului femeilor care au deschis conturi de investiții în 2024, o rată superioară celei înregistrate în rândul bărbaților (82%). Investitorul român reprezentativ pentru Revolut este un millennial de 35 de ani, cu aceeași medie de vârstă înregistrată și în rândul femeilor, și în rândul bărbaților.

Acțiunile companiilor de tehnologie au continuat să domine trendurile în România și în Europa. NVIDIA s-a poziționat ca cea mai tranzacționată acțiune de pe bursele americane, mai ales pe fondul entuziasmului crescut al investitorilor față de evoluția în domeniul inteligenței artificiale (IA). Prețul acțiunii acestei companii a crescut cu 186% în 2024.

Vanguard S&P 500 ETF (Dist) a fost fondul tranzacționat la bursă cel mai atractiv pentru clienții români și a avut o creștere de 35% în 2024. Fusion Fuel Green s-a poziționat ca cea mai vândută și cea mai cumpărată acțiune europeană, iar obligațiunea cea mai tranzacționată de investitorii români a fost European Investment Bank 2.5% 10/24.

Potrivit structurii portofoliilor, investitorii au alocat cea mai mare parte a sumelor investite către acțiunile listate la bursele americane sau europene (74%), 16% în Fonduri flexibile de investiții (MMF), 10% în ETF-uri.

„2024 a fost un an remarcabil pentru domeniul investițional, înregistrând o creștere cu 24% pentru indicele cheie S&P 500 și, respectiv, cu 31% pentru Nasdaq. Noutățile din domeniul IA și evoluțiile din domeniul inovațiilor tehnologice au alimentat entuziasmul investitorilor, alături de temperarea inflației și refacerea încrederii consumatorilor. Alegerile din SUA au adus și ele un nou moment de efervescență pe burse, principalii indici atingând niveluri record, zi după zi. Revolut a continuat să le ofere clienților cât mai multe instrumente și opțiuni de a investi pe piețe de capital fără taxe, în funcție de tipul de abonament deținut, și avem planuri de continuare a diversificării produselor în 2025”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth & Trading (EEA).

Serviciile de investiții pentru clienții din SEE sunt oferite de Revolut Securities Europe UAB (“Revolut”), o companie de investiții autorizată și reglementată de Banca Lituaniei. La fel ca în cazul oricărei investiții, acesta este un capital expus riscului. Performanțele anterioare și randamentul afișat în aplicație sunt exprimate în valori brute și nu reprezintă un indicator al viitoarelor câștiguri. Valoarea investițiilor poate fluctua, poate crește sau scădea, iar clienții ar putea primi mai puțini bani decât valoarea inițială a investiției sau pot pierde în integralitate suma investită. De asemenea, fluctuațiile cursului valutar pot influența câștigurile aduse de investiția inițială. Clienții trebuie să se documenteze în legătură cu riscurile relevante din Informarea privind riscurile, disponibilă pe site-ul Revolut, înainte de a lua orice decizie de investiție, și se pot informa despre riscurile specifice produselor de tranzacționare pe site-ul www.revolut.com (Termeni și condiții, Întrebări frecvente, și Descrierea riscului).

 

DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
INNA și Alexandra Stan, mai mult dezbrăcate pe scenă, la Amsterdam! Publicul a fost în extaz! – GALERIE FOTO / VIDEO
Fanatik.ro
Cuvintele pe care poți să le rostești ca să adormi mai ușor atunci când ești stresat. Îți pot elibera mintea și te ajută să te relaxezi
Capital.ro
Întoarcerea lui Traian Băsescu. Cutremur total pentru prezidențiale
Playtech.ro
Cât costă notarul când cumperi un apartament. Taxa pentru 100.000 de euro, în 2025
DailyBusiness
Răsturnare de situaţie, ce se întâmplă cu turul II al alegerilor. ULTIMA ORĂ
Adevarul
Trecutul mai puțin cunoscut al lui George Simion. „Era poreclit «balamuc». Un om alunecos, lipsit de scrupule”
wowbiz.ro
Mulți români NU își vor primi pensiile în luna mai! Motivul incredibil
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Popriri aplicate automat pensiilor! Anunț devastator de la CNPP
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
După câți ani de căsătorie se poate obține pensia de urmaș: Câți bani se dau și ce condiții sunt necesare
Cancan.ro
E oficial, se întoarce iarna în România. Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se taie 200 de lei de pe card. Decizie din 1 iulie pentru românii cu pensii sub 2.200 de lei
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Doi părinți, tineri români, în vârstă de 19 și 23 de ani, au fost găsiți morți în casă, în Germania: "Au fost împreună în baie, mult timp". Au plecat la muncă în străinătate cu doar câteva zile înainte de tragedie
La ce sumă au ajuns alocațiile în luna mai după indexarea de 13,8%
MediaFlux
Ministrul Muncii a dat vestea cea mare pentru 1,3 milioane de români: Au ieșit din risc de deprivare socială și risc de sărăcie extremă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Făgăduieli obligatorii pentru turul doi: ce-au uitat să promită Nicușor și Georgică înainte de marea finală