REZIDENŢIAT 2013: Peste 1.900 de candidaţi pe aproape 800 de locuri, la UMF din Bucureşti

Publicat: Marţi, 12 Noiembrie 2013 17:25 // Actualizat: Marţi, 12 Noiembrie 2013 17:26 // Sursa: romaniatv.net

Peste 1.900 de candidaţi s-au înscris pe aproape 800 de locuri, la concursul de rezidenţiat organizat duminică în centrul universitar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucureşti.

Concursul de rezidenţiat de anul acesta se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, potrivit Mediafax.

Conform metodologiei, concursul se va desfǎşura în Bucureşti pentru posturile publicate în judeţele Argeş, Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman şi Tulcea, precum şi pentru locurile publicate în centrele universitare Bucureşti şi Constanţa.

CITEŞTE ŞI: Se schimbă ADMITEREA la UMF Târgu Mureş

La nivel naţional, sunt scoase la concurs 3.026 de locuri. Centrul din Bucureşti are alocate 690 de locuri la medicină, 93 la medicină dentară şi 15 la farmacie.

Cele mai multe locuri la centrul universitar Bucureşti sunt pentru medicina de familie (41), la chirurgie generală sunt 29 de locuri, iar la reabilitare medicalǎ, 28 de locuri.

La medicină dentarǎ, cele mai multe locuri sunt la endodonţie, parodontologie şi protetică dentară, fiecare cu câte 20 de locuri. La farmacie, cele mai multe locuri sunt la specializarea laborator farmaceutic - 10 locuri.

La rezidenţiatul din 2013 au fost înscrişi, la nivel naţional, 5.102 de absolvenţi. În centrul universitar Bucureşti, din cadrul UMF "Carol Davila", sunt 1.942 de candidaţi, dintre care 1.454 s-au înscris pentru medicinǎ, 377 la medicină dentarǎ, iar 111 la farmacie.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevăzut mai sus se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Corectarea lucrărilor se face în prezenţa candidaţilor. Eventualele contestaţii privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidaţi în termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor în sălile de concurs. Contestaţiile se depun la sediul comisiei locale de concurs stabilit de către Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Răspunsurile la contestaţii se afişează în termen de 48 de ore, iar grila corectă va fi publicată pe pagina de internet a Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti www.rezidentiat.umf.ro.

Candidaţii care vor câstiga un loc în urma concursului nu vor avea post asigurat la sfârşitul rezidenţiatului.

Anul trecut, la rezidenţiat au participat peste 5.300 de absolvenţi, care au concurat pe 3.778 de locuri şi posturi.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 nov 17:30
... Peste 1.900 de candidaţi s-au înscris pe aproape 800 de locuri, la concursul de...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H