REZIDENŢIAT 2016. Mediciniştii îşi pot alege repartizarea în orice spital în care sunt posturi libere

REZIDENŢIAT 2016. Rezidenții în medicină, medicină dentară și farmacie își pot alege, de anul acesta, repartizarea în orice spital din România în care sunt locuri sau posturi libere, informează Guvernul.

30 nov. 2016, 09:32
REZIDENŢIAT 2016. Mediciniştii îşi pot alege repartizarea în orice spital în care sunt posturi libere

REZIDENŢIAT 2016. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, pentru a putea pune la dispoziție medicilor rezidenți din România o paletă mai largă de opțiuni în ceea ce privește rezidențiatul, Ministerul Sănătății a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectură și interfață de afișare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizării rezidenților.

„Ministerul Sănătății a actualizat anul acesta metodologia concursului național de intrare în rezidențiat pe post și pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenți pot alege, în funcție de punctajul obținut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel național. Până în prezent, rezidenții susțineau concursul într-unul din cele 6 centre universitare în care se organiza concursul și puteau opta doar pentru locurile și posturile disponibile în centrul de concurs și centrul arondat acestuia”, se arată în comunicat.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2016. Vezi unde s-au obţinut CELE MAI MARI PUNCTAJE din ţară şi cum se face alegerea posturilor în specialitate

REZIDENŢIAT 2016. Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfață și de arhitectură a sistemului informatic de repartizare a rezidenților folosit de către Ministerul Sănătății, iar candidații pot beneficia de o metodă clară și eficientă de prezentare a informațiilor, fapt ce a facilitat procesul de selecție și de repartizare.

În atenția rezidenților care au ales loc sau post cu pregătire în București

În perioada 7 dec. 2016 – 14 dec. 2016 rezidenții se vor prezenta la unitățile sanitare pentru încheierea contractelor individuale de muncă, astfel:

– rezidenți pe LOC – se vor prezenta pentru încheierea contractului de muncă, pe perioadă determinată, în funcție de specialitate, la spitalul la care au fost repartizați listă spitale.

– rezidenți pe POST – se vor prezenta pentru încheierea contractului de muncă, pe perioadă nedeterminată la spitalul la care au au ales postul.

Pentru lista completa a documentelor necesare la angajare rezidenții se vor adresa la unitățile sanitare.