REZIDENŢIAT 2022. Rezultate examen rezidenţiat UMF Timişoara. Contestaţiile se depun până luni la ora 16

Răspunsurile corecte se vor afișa în aceeași zi pe site-ul oficial al examenului de rezidențiat 2022 și pe site-urile facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie, începând cu ora 16:00.

20 nov. 2022, 15:08
REZIDENŢIAT 2022. Rezultate examen rezidenţiat UMF Timişoara. Contestaţiile se depun până luni la ora 16

REZIDENŢIAT 2022. Candidații pot depune contestații până pe 21 noiembrie, ora 16:00. Contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut examenul de rezidențiat 2022, numai prin poștă electronică sau fax. Nu pot fi depuse contestații pentru corectarea manuală a grilelor de la concursul de rezidențiat. Contestațiile care sunt depuse după expirarea termenului stabilit de organizatori sau adresate altor instituții nu sunt luate în considerare, potrivit metodologiei de concurs la rezidențiat 2022.

Grilele corecte

Grila corectă / domeniu de concurs / tip caiet
20.11.2022

Nr. Caiet tip MEDICINA MEDICINA DENTARA FARMACIE
1 Caiet tip A descarca descarca descarca
2 Caiet tip B descarca descarca descarca
3 Caiet tip C descarca descarca descarca
4 Caiet tip D descarca descarca descarca

REZULTATE REZIDENŢIAT 2022. Grile corecte REZIDENŢIAT 2022, se bat doi medici pe loc deşi e criză uriaşă în România

REZIDENŢIAT 2022. Ministerul Sănătății a anunțat modificarea pragului de admitere la concursul de rezidențiat din 20 noiembrie 2022. Candidații vor trebui să aibă cel puțin 130 de răspunsuri corecte pentru a promova examenul.

Potrivit documentului, s-a stabilit ca alegerea unui loc sau post să fie condiţionată de  obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65%  din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Așadar, cei care s-au înscris la examenul de rezidențiat vor trebui să aibă răspunsuri corecte la 130 de întrebări, în loc de 120 cum era până acum.

REZIDENŢIAT 2022. S-au schimbat regulile pe ultima sută de metri, scandal uriaş. Preşedintele Colegiului Medicilor, semnal de alarmă

„Obținerea unui loc la rezidențiat va fi condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu”,

Aceasta este prevederea cheie dintr-un proiect de Ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie sesiunea 20 noiembrie 2022.

REZIDENŢIAT 2022. Cele 200 de întrebări sunt formate astfel:

25% întrebări tip complement simplu, cu o singură variantă de răspuns din cele cinci existente. Fiecare întrebare cu răspuns corect are 4 puncte. Dacă la aceste întrebări candidații pun mai multe variante sau mai puțin de una, întrebarea este notată cu 0 puncte.
75% din întrebări sunt cu răspuns multiplu, între 2 și 4 răspunsuri corecte. Fiecare întrebare unde răspunsurile sunt corecte este notată cu 5 puncte, dacă la aceste întrebări candidatul nu pune toate răspunsurile corecte răspunsurile absolvenților sunt marcate cu 0 puncte.
La final, candidații predau șefului de clasă grila cu răspunsurile, sub semnătură. Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidaților cu excepția celor care părăsesc sala de examen în primele trei ore de concurs.